Paine din faina de porumb si faina integrala de grau
27 Ianuarie, 2012 Panificatie, Promo |
Ingrediente:
- 1 1/2 cana faina integrala de grau
- 1/2 cana faina de porumb
- 1 lingurita drojdie uscata
- 180 ml lapte
- 1 ou
- 25 gr unt/ulei de masline
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita zahar brut
Mod de preparare:
Laptele se incalzeste putin, se adauga sarea, zaharul si untul/uleiul.
Faina se cerne si se amesteca cu drojdia uscata.
Se adauga laptele, oul si se framanta un aluat moale. Se framanta ~10-15 minute, pana cand aluatul devine elastic.
Se acopera si se lasa intr-un loc cald pentru 1 h – 1 h 30 min, volumul trebuie sa se dubleze.
Se imparte in 2 bucati si se formeaza 2 painici, care se pun pe o tava.
Se preincalzeste cuptorul pana la ~180 C, se baga tava la cuptor si painea se coace ~30 minute la foc mediu. Verificati cu o scobitoare/cutit.
Pofta buna!
sursa foto: livejournal.com
Mai cititi si...
- Painici cu faina neagra
Painici cu faina neagra Ingrediente: 500 g faina 200 ml lapte 15 g drojdie proaspata 3 linguri de ulei o jumatate de lingurita de sare un praf de zahar Mod de preparare: In mijlocul fainii, facem o adancitura in care punem drojdia, sarea si - Pesmeti dietetici
Pesmeti Ingrediente: 1 cana (250 ml) faina integrala – 140 gr 1 cana tarate fine – 90 gr 1 pliculet drojdie uscata – 7 gr 1 cana apa sare Mod de preparare: Se amesteca toate ingredientele. Se lasa deoparte aproximativ 20 minute. Intre timp se - Pachetele cu spanac si branza
Ingrediente: Pentru aluat: 300 gr faina integrala 100 ml lapte 13 gr drojdie 1 lingura jumate ulei de masline – 30 ml 1 ou 1 lingurita otet de mere 1 praf de sare Pentru umplutura: 1/2 ceapa – 35 gr spanac congelat – 140 gr telemea light - Paine de soia
Ingrediente: 200g proteine de soia texturate 200g faina de grau integrala 50g tarate de grau 1 lingura de ulei drojdie de bere 1 lingura de zahar apa minerala Mod de preparare: Se amesteca intr-un vas drojdia, o lingura de zahar pudra si 1/2 litru - Fursecuri din tahini cu alune, fara gluten
Ingrediente: 1/2 cana tahini (pasta de susan) 1/3 cana zahar brut 100 gr unt 1 lingurita praf de copt 1 1/3 cana faina de migdale alune pentru decor Mod de preparare: Untul se tine la temperatura camerei pana cand devine moale. Se amesteca
Ianuarie 29th, 2012 at 16:43
Am facut astazi painea aceasta cu 2 modificari: zaharul nu era brut si am adaugat si 20g seminte de in.
A iesit foarte buna
I-am calculat si caloriile si le-am trecut aici http://calorii.slabute.ro/calorii-paine-faina-integrala-faina-porumb-cu-seminte-in.html (cam multe la suta de grame, tinand cont ca a iesit foarte buna si-mi vine sa o mananc pe toata de-odata)