27 Ianuarie, 2012Panificatie, Promo
Ingrediente:
1 1/2 cana faina integrala de grau
1/2 cana faina de porumb
1 lingurita drojdie uscata
180 ml lapte
1 ou
25 gr unt/ulei de masline
1 lingurita sare
1 lingurita zahar brut
Mod de preparare:
Laptele se incalzeste putin, se adauga sarea, zaharul si untul/uleiul.
Faina se cerne si se amesteca cu drojdia uscata.
Se adauga laptele, oul si se framanta un aluat moale. Se ...Citeste »
In articolele anterioare (art. 1 si art. 2) am vorbit despre importanta pre-prepararii unor cereale, printre care este si faina de grau integrala. Macerarea are ca rol neutralizarea acidului fitic, continut in majoritatea cerealelor, neutralizarea enzimelor inhibitoare si descompunerea glutenului si a altor proteine din cereale in compusi mai simpli, usor de digerat/asimilat. Acidul fitic ...Citeste »
Ingrediente:
410 gr faina integrala
1 plic drojdie uscata
300 ml apa calda
1 lingurita sare
Mod de preparare:
Drojdia se pune in apa calduta si se amesteca. Se lasa cam 15 minute.
Apoi se adauga faina si sarea, si se amesteca toate cu paletele inelare de la mixer.
Se pun intr-un vas, se acopera si se lasa la crescut (in cuptorul neaprins) ...Citeste »