Calorii Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Concurs Slăbuţe!Slabute TV

Despre paine

Paine din faina de porumb si faina integrala de grau

Panificatie, Promo 1 Commentariu
Paine din faina de porumb si faina integrala de grau

Ingrediente:

1 1/2 cana faina integrala de grau
1/2 cana faina de porumb
1 lingurita drojdie uscata
180 ml lapte
1 ou
25 gr unt/ulei de masline
1 lingurita sare
1 lingurita zahar brut

Mod de preparare:
Laptele se incalzeste putin, se adauga sarea, zaharul si untul/uleiul.
Faina se cerne si se amesteca cu drojdia uscata.
Se adauga laptele, oul si se framanta un aluat moale. Se ...Citeste »

Paine de casa, din faina macerata

Panificatie, Promo, Retete lacto vegetariene Comentarii
Paine de casa, din faina macerata

In articolele anterioare (art. 1 si art. 2) am vorbit despre importanta pre-prepararii unor cereale, printre care este si faina de grau integrala. Macerarea are ca rol neutralizarea acidului fitic, continut in majoritatea cerealelor, neutralizarea enzimelor inhibitoare si descompunerea glutenului si a altor proteine din cereale in compusi mai simpli, usor de digerat/asimilat. Acidul fitic ...Citeste »

Paine Montignac

Panificatie, Retete Montignac faza I, Retete lacto vegetariene, Retete vegetariene Comentarii

Ingrediente:

410 gr faina integrala
1 plic drojdie uscata
300 ml apa calda
1 lingurita sare

Mod de preparare:
Drojdia se pune in apa calduta si se amesteca. Se lasa cam 15 minute.
Apoi se adauga faina si sarea, si se amesteca toate cu paletele inelare de la mixer.
Se pun intr-un vas, se acopera si se lasa la crescut (in cuptorul neaprins) ...Citeste »

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele articole
Ultimele comentarii
Ultimele subiecte în forum
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: