Calorii Slăbuţe Cursuri profesionale de pictura
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Concurs Slăbuţe!Slabute TV

Painici cu faina neagra

Panificatie


Painici cu faina neagra, articol scris de catre Ras_cristalin

Painici cu faina neagra

painici Painici cu faina neagraIngrediente:

  • 500 g faina
  • 200 ml lapte
  • 15 g drojdie proaspata
  • 3 linguri de ulei
  • o jumatate de lingurita de sare
  • un praf de zahar

Mod de preparare:

  1. In mijlocul fainii, facem o adancitura in care punem drojdia, sarea si zaharul, laptele.
  2. Dizolvam drojdia cu o furculita, apoi incorporam faina.
  3. Cand terminam de incorporat, punem uleiul si framantam cu mana.
  4. Laptele e bine sa fie caldut, ajuta la crescut.
  5. Se lasa la crescut cam 20 de minute, acoperit cu o panza curata.
  6. Dupa ce imparti aluatul in 8 parti, ungi o tava cu putin ulei si pui chiflele in tava. Eu crestez fiecare chifla cu un cutit, fac 3 linii paralele, sa iasa ca o franzeluta.
  7. La fiecare 10 min verifici daca s-a rumenit. Ca sa fii sigura ca e coapta si inauntru painica, o intorci pe dos sa vezi daca s-a rumenit si fundul. Sau bagi o scobitoare curata si daca iese fara aluat pe ea, e ok. Sau iei o chifla si o tai in jumatate, daca nu e coapta o pui inapoi in tava.

Pentru informatii nutritionale studiati aici: Painici cu faina neagra

Mai cititi si...

  • Paine neagra cu masline si ceapa
    Paine neagra cu masline si ceapa Ingrediente: 500 g faina 200 ml lapte 15 g drojdie proaspata 3 linguri de ulei o jumatate de lingurita de sare un praf de zahar masline feliate ceapa Mod de preparare: In
  • Paine din faina de porumb si faina integrala de grau
    Ingrediente: 1 1/2 cana faina integrala de grau 1/2 cana faina de porumb 1 lingurita drojdie uscata 180 ml lapte 1 ou 25 gr unt/ulei de masline 1 lingurita sare 1 lingurita zahar brut Mod de preparare: Laptele se incalzeste putin, se adauga sarea, zaharul
  • Paine Montignac
    Ingrediente: 410 gr faina integrala 1 plic drojdie uscata 300 ml apa calda 1 lingurita sare Mod de preparare: Drojdia se pune in apa calduta si se amesteca. Se lasa cam 15 minute. Apoi se adauga faina si sarea, si se amesteca
  • Pachetele cu spanac si branza
    Ingrediente: Pentru aluat: 300 gr faina integrala 100 ml lapte 13 gr drojdie 1 lingura jumate ulei de masline – 30 ml 1 ou 1 lingurita otet de mere 1 praf de sare Pentru umplutura: 1/2 ceapa – 35 gr spanac congelat – 140 gr telemea light
  • Rulada cu gem
    Ingrediente: 4 oua 4 linguri rase fructoza ( aprox 35 gr) 2 linguri ulei de masline ( aprox 40 ml) 4 linguri faina integrala ( aprox 55 gr) 1 fiola esenta vanilie ( 10 ml) 4- 5 lunguri gem fara zahar Mod

Scrie o părere

Dacă vrei să discuţi mai multe despre stilul de viaţă sănătos şi alimentatia corectă, intră pe forum!

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele articole
Ultimele comentarii
Ultimele subiecte în forum
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: