Pesmeti
Ingrediente:
1 cana (250 ml) faina integrala – 140 gr
1 cana tarate fine – 90 gr
1 pliculet drojdie uscata – 7 gr
1 cana apa
sare
Mod de preparare:
Se amesteca toate ingredientele.
Se lasa deoparte aproximativ 20 minute.
Intre timp se incinge cuptorul.
Apoi se intinde o foaie subtire, se formeaza patratele, se pun pe o tava cu hartie de copt, se ...Citeste »
Ingrediente:
200g proteine de soia texturate
200g faina de grau integrala
50g tarate de grau
1 lingura de ulei
drojdie de bere
1 lingura de zahar
apa minerala
Mod de preparare:
Se amesteca intr-un vas drojdia, o lingura de zahar pudra si 1/2 litru de apa si se pun intr-un loc caldut.
Cu mixerul se freaca proteinele de soia pana se transforma in praf.
Se adauga ...Citeste »
4 Noiembrie, 2009Panificatie
Paine neagra cu masline si ceapa
Ingrediente:
500 g faina
200 ml lapte
15 g drojdie proaspata
3 linguri de ulei
o jumatate de lingurita de sare
un praf de zahar
masline feliate
ceapa
Mod de preparare:
In mijlocul fainii, facem o adancitura in care punem drojdia, sarea si zaharul, laptele.
Dizolvam drojdia cu o furculita, apoi incorporam faina.
Cand ...Citeste »
2 Noiembrie, 2009Panificatie
Painici cu faina neagra
Ingrediente:
500 g faina
200 ml lapte
15 g drojdie proaspata
3 linguri de ulei
o jumatate de lingurita de sare
un praf de zahar
Mod de preparare:
In mijlocul fainii, facem o adancitura in care punem drojdia, sarea si zaharul, laptele.
Dizolvam drojdia cu o furculita, apoi incorporam faina.
Cand terminam de incorporat, punem uleiul si framantam cu mana.
Laptele e bine ...Citeste »