Paine neagra cu masline si ceapa
4 Noiembrie, 2009 Panificatie |
![]() |
Paine neagra cu masline si ceapa
Ingrediente:
- 500 g faina
- 200 ml lapte
- 15 g drojdie proaspata
- 3 linguri de ulei
- o jumatate de lingurita de sare
- un praf de zahar
- masline feliate
- ceapa
Mod de preparare:
- In mijlocul fainii, facem o adancitura in care punem drojdia, sarea si zaharul, laptele.
- Dizolvam drojdia cu o furculita, apoi incorporam faina.
- Cand terminam de incorporat toate ingredientele, punem uleiul si framantam cu mana.
- Laptele e bine sa fie caldut, ajuta la crescut.
- Se lasa la crescut cam 20 de minute, acoperit cu o panza curata.
- Dupa ce imparti aluatul in 8 parti, ungi o tava cu putin ulei si pui chiflele in tava.
- Eu crestez fiecare chifla cu un cutit, fac 3 linii paralele, sa iasa ca o franzeluta.
- La fiecare 10 min verifici daca s-a rumenit. Ca sa fii sigura ca e coapta si inauntru painica, o intorci pe dos sa vezi daca s-a rumenit si fundul. Sau bagi o scobitoare curata si daca iese fara aluat pe ea, e ok. Sau iei o chifla si o tai in jumatate, daca nu e coapta o pui inapoi in tava.
Maslinele fara sambure, feliate si ceapa taiata marunt se adauga inainte de a lasa la crescut.
Pentru informatii nutritionale studiati aici: Paine neagra cu masline si ceapa
Mai cititi si...
- Painici cu faina neagra
Painici cu faina neagra Ingrediente: 500 g faina 200 ml lapte 15 g drojdie proaspata 3 linguri de ulei o jumatate de lingurita de sare un praf de zahar Mod de preparare: In mijlocul fainii, facem o adancitura in care punem drojdia, sarea si - Paine din faina de porumb si faina integrala de grau
Ingrediente: 1 1/2 cana faina integrala de grau 1/2 cana faina de porumb 1 lingurita drojdie uscata 180 ml lapte 1 ou 25 gr unt/ulei de masline 1 lingurita sare 1 lingurita zahar brut Mod de preparare: Laptele se incalzeste putin, se adauga sarea, zaharul - Pachetele cu spanac si branza
Ingrediente: Pentru aluat: 300 gr faina integrala 100 ml lapte 13 gr drojdie 1 lingura jumate ulei de masline – 30 ml 1 ou 1 lingurita otet de mere 1 praf de sare Pentru umplutura: 1/2 ceapa – 35 gr spanac congelat – 140 gr telemea light - Paine Montignac
Ingrediente: 410 gr faina integrala 1 plic drojdie uscata 300 ml apa calda 1 lingurita sare Mod de preparare: Drojdia se pune in apa calduta si se amesteca. Se lasa cam 15 minute. Apoi se adauga faina si sarea, si se amesteca - Ciulama de ciuperci
Ciulama de ciuperci Ingrediente (pentru 4 portii) 1 ceapa maricica (80 gr) 400 gr ciuperci champignon proaspete 200 g smantana slaba 1 lingura de faina (17 gr) 1 lingura ulei de masline sare, piper verdeata (marar) 2 catei de usturoi Mod de preparare: Ceapa se curata,