Pulpa de miel la cuptor cu usturoi
6 Noiembrie, 2009 Fripturi |
![]() |
Pulpa de miel la cuptor cu usturoi
Ingrediente:
- o pulpa de miel
- o capatana de usturoi
- condimente
- un pahar de vin alb
- o legatura de usturoi verde
Mod de preparare:
- Pregatim pulpa de miel. Nu este nevoie sa o dezosam, deoarece este mai gustoasa ca atare si, urmand pasii acestei retete, carnea nu va ramane cruda nici macar in mijloc. O spalam si apoi, cu un cutit bine ascutit, facem incizii adanci in carne, in care vom introduce usturoiul si condimentele.
- Curatam usturoiul si il taiem bucatele mici, cu care vom impana pulpa de miel.
- Introducem usturoiul in fiecare incizie facuta cu cutitul, pe ambele parti. Adaugam si condimentele ca: cimbru, nucsoara, sare si piper. Asezam pulpa de miel in tava si turnam vinul alb peste carne. Acesta va fragezi friptura de miel si va indeparta eventualul miros neplacut. Adaugam si apa, astfel incat carnea sa fie pe jumatate in lichid. Astfel, nu se va lipi de tava si se va face inabusit in cuptor. Daca este nevoie, mai adaugam apa pe masura ce se evapora in cuptor.
- Dam tava cu friptura la cuptor, la foc potrivit, pana cand se rumeneste si furculita intra cu usurinta, iar sosul scade. Aromele din bucatarie vor fi foarte apetisante.
- Intre timp, pregatim mujdeiul de usturoi verde. Spalam si curatam usturoiul. Vom folosi partea alba si o jumatate din partea verde a acestuia.Dam usturoiul prin tocatorul de usturoi, adaugam sare dupa gust si apa. Mujdeiul este gata.
- Am scos si pulpa de miel din cuptor. Arata foarte bine, rumenita si este delicioasa!
- O asezam pe un platou. Optional, putem indeparta usturoiul alb de pe friptura. Oricum, dupa ce a stat in cuptor nu mai este iute si a ramas doar aroma. Taiem cate o portie pentru fiecare si adaugam usturoiul verde deasupra. Friptura este frageda si gustoasa.
Reteta recomandata de Miha
Mai cititi si...
- Miel cu rozmarin la cuptor
Miel cu rozmarin la cuptor (pentru 4 portii) Ingrediente: 800 gr pulpa carne de miel 5 fire de rozmarin proaspat tocat 4 fire de menta proaspata tocata 4 fire patrunjel verde tocat 5 catei de usturoi tocat ulei de masline 2 lamai taiate - Friptura de miel
O reteta delicioasa, pentru masa de Pasti, recomandata de slabuta Roxana. Friptura de miel Ingrediente: Pulpele din spate Mod de preparare: Carnea de miel se spala bine, se sareaza si se pune intr-o tava. Cu ajutorul unui cutit se fac crestaturi - Ficatei de pui la cuptor
Ingrediente: ficatei de pasare – 1 kg 1 ceapa mare – 150 gr 1 lingura boia dulce de ardei – 7 gr 1 lingurita vegeta – 10 gr sare si piper dupa gust (eu am folosit 4 gr de piper - Stufat de miel dietetic
Stufat de miel dietetic Ingrediente: 1 kg de carne de miel 4 legaturi de ceapa verde 4 legaturi de usturoi verde 1 lingurita de sare 1 lingurita de piper 4 linguri de bulion de rosii 100 gr ulei de masline Mod de preparare: Curatati carnea - Coque au vin
Ingrediente: carne de cocos (eu am folosit pulpe si piept iar restul cocosului l-am pastrat pentru o ciorbita), 1365g vin rosu sec, 400ml cognac, 60ml ciuperci intregi, 320g ceapa, 365g ulei de masline extravirgin, 60ml unt, 40g usturoi, 14g tarhon uscat, 1 lingurita cimbru uscat,
Aprilie 3rd, 2010 at 15:47
sunteti super slabutelor sfatul meu pentru a slabi este schimbarea totala a alimentatiei si a stilului de viata