Ficatei de pui la cuptor
22 Martie, 2010 Mancaruri cu carne, Promo |
Ingrediente:
- ficatei de pasare – 1 kg
- 1 ceapa mare – 150 gr
- 1 lingura boia dulce de ardei – 7 gr
- 1 lingurita vegeta – 10 gr
- sare si piper dupa gust (eu am folosit 4 gr de piper si 4 gr de sare)
- 9 catei de usturoi – 15 gr
- ulei pentru prajit ceapa si uns tava – 20 gr
Mod de preparare:
- Ficateii se curata si se spala, apoi se lasa la scurs intr-o strecuratoare.
- Se taie o ceapa solzisori si se pune la calit, intr-o tigaie cu ulei.
- Dupa ce ficateii s-au scurs si ceapa a fost calita, se ia un vas de yena, se unge cu putin ulei, apoi se pune ficateii, se adauga ceapa calita, se condimenteaza cu vegeta, sare, piper, boia dulce de ardei si se amesteca usor pana se omogenizeaza ingredientele.
- Punem vasul la cuptor pentru 15 minute, apoi scoatem ficateii ii intoarcem si pe cealalta parte si ii bagam din nou in cuptor pentru inca 15 minute.
- Intre timp se curata cateii de usturoi, care se toaca foarte marunt sau se piseaza in mojar.
- Se scoate vasul cu ficatei din cuptor inainte cu 5 minute de a fi gata si se adauga peste ficatei usturoiul pisat.
- Se mai lasa totul la cuptor pentru inca 5 minute.
Informatii nutritionale per 100 gr: Ficatei de pui la cuptor a la Anqutz
· 1 kg ficatei de pasare
· 1 ceapa mare (150 gr)
· 1 lingura boia dulce de ardei (7 gr)
· 1 lingurita vegeta (10 gr)
· Sare si piper dupa gust (eu am folosit 4 gr de piper si 4 gr de sare)
· 9 catei de usturoi (15 gr)
· Ulei pentru prajit ceapa si uns tava (20 gr)
Mod de preparare:
Curatam si spalam ficateii si ii lasam la scurs intr-un strecurator.
Taiem o ceapa solzisori si o punem la calit, intr-o tigaie cu ulei.
Dupa ce ficateii s-au scurs si avem si ceapa calita, luam un vas de jena, il ungem cu putin ulei, punem ficateii, adaugam ceapa calita, condimentam cu veget, sare, piper, boia dulce de ardei si amestecam usor pana se omogenizeaza ingredientele. Punem vasul la cuptor pentru 15 minute, apoi scoatem ficateii ii intoarcem sip e cealalta parte si ii bagam din nou in cuptor pentru inca 15 minute.
Intre timp curatam cateii de usturoi ii tocam foarte marunt sau ii pisam in mojar. Scoatem vasul cu ficatei din cuptor inainte cu 5 minute de a fi gata si adugam peste ficatei. Lasam totul la cuptor pentru inca 5 minute.
Mai cititi si...
- Sarmalute cu urda si ciuperci a la Montignac
Sarmalute cu urda si ciuperci Ingrediente: urda 2 oua ceapa verde ardei gras rosu marar patrunjel ciuperci 1 lingura ulei masline extravirgin putin cimbru boabe de piper boia dulce foi de dafin sare putin jambon afumat pentru gust suc de rosii bors Mod de preparare: Asezam pe fundul vasului varza tocata marunt (cotoare si - Lasagna cu spanac
Lasagna cu spanac (pentru 2 portii) Ingrediente: 500 gr spanac 1 ceapa 1 lingura ulei 1 catel usturoi sare, piper nucsoara rosii dintr-o conserva (850 ml) boia de ardei 1/2 lingurita oregano 1 lingura faina 250 gr branza de vaci 6 foi lasagna frunze de busioc Mod de preparare: Spanacul se - Chiftelute din soia, Montignac
Chiftelute din soia, a la Monti Ingrediente: 100 gr soia granule 4 catei de usturoi – 15 gr 1 ceapa – 75 gr patrunjel – 9 gr 2 linguri ulei masline – 15 gr 2 linguri faina de naut – 17 gr sare, - Pizza cu ciuperci si fenicul
Ingrediente pentru 2 portii: Aluat 150 gr faina integrala 100 fr branza de vaci 1 lingurita praf de copt 3 linguri de lapte 2 linguri de ulei masline sare piper Umplutura 250 gr rosii sare piper 1 bulb de fenicul 50 gr champignon boia de ardei 1 lingura de ulei de - Supa crema de dovleac
Ingrediente: 700 gr dovleac 1 ceapa 100 ml frisca 20% sare, piper, dupa gust 1 lingurita suc de lamaie (optional) sos de soia, dupa gust varf de cutit pudra/praf boia de ardei dulce cascaval cheag tare, dupa gust Mod de preparare: Dovleacul se portioneaza si
Martie 17th, 2012 at 13:49
Ies cam 4-5 portii dupa parerea mea.
Martie 15th, 2012 at 19:04
Cate portii ies dintr-un kilogram de ficatei?:D
Martie 12th, 2012 at 22:17
imi plac ficateii de pui, cel putin o zi pe sptamana mananc ficatei, sunt hranitori si mie mi se par usori…ficateii eu i prepar la cuptor sau inabusiti.Foarte buna reteta.
Martie 6th, 2012 at 22:34
tocmai am servit masa…super bun…recomand 100%
Aprilie 9th, 2011 at 13:59
am incercat si eu azi ficateii la cuptor…au iesit ff buni..
Aprilie 23rd, 2010 at 17:39
Am incercat aseara reteta; intr-adevar tare buni au iesie ficateii; am pus ceapa si usturoi verde in locul celor uscate. De acum incolo numai la cuptor o sa ii gatesc.
Aprilie 21st, 2010 at 13:49
Sa ii incerci neaparat, ies tare buni
Aprilie 20th, 2010 at 20:38
Imi place! Am ficatei, e usor de preparat maine asta o sa gatesc !