Calorii Slăbuţe Cursuri profesionale de pictura
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Concurs Slăbuţe!Slabute TV

Ficatei de pui la cuptor

Mancaruri cu carne, Promo


Anqutz este o Slabuta Senior in comunitatea Slabute si o sustinatoare dedicata a stilului de viata sanatos. Este cunoscuta prin suportul motivational si sfaturile utile pe care le ofera in domeniul sportului.

Ficatei de pui la cuptor, articol scris de catre Anqutz

ficatei pui 482x321 Ficatei de pui la cuptorIngrediente:

  • ficatei de pasare – 1 kg
  • 1 ceapa mare – 150 gr
  • 1 lingura boia dulce de ardei – 7 gr
  • 1 lingurita vegeta – 10 gr
  • sare si piper dupa gust (eu am folosit 4 gr de piper si 4 gr de sare)
  • 9 catei de usturoi – 15 gr
  • ulei pentru prajit ceapa si uns tava – 20 gr

Mod de preparare:

  1. Ficateii se curata si se spala, apoi se lasa la scurs intr-o strecuratoare.
  2. Se taie o ceapa solzisori si se pune la calit, intr-o tigaie cu ulei.
  3. Dupa ce ficateii s-au scurs si ceapa a fost calita, se ia un vas de yena, se unge cu putin ulei, apoi se pune ficateii, se adauga ceapa calita, se condimenteaza cu vegeta, sare, piper, boia dulce de ardei si se amesteca usor pana se omogenizeaza ingredientele.
  4. Punem vasul la cuptor pentru 15 minute, apoi scoatem ficateii ii intoarcem si pe cealalta parte si ii bagam din nou in cuptor pentru inca 15 minute.
  5. Intre timp se curata cateii de usturoi, care se toaca foarte marunt sau se piseaza in mojar.
  6. Se scoate vasul cu ficatei din cuptor inainte cu 5 minute de a fi gata si se adauga peste ficatei usturoiul pisat.
  7. Se mai lasa totul la cuptor pentru inca 5 minute.

Informatii nutritionale per 100 gr: Ficatei de pui la cuptor a la Anqutz

Incrediente:
· 1 kg ficatei de pasare
· 1 ceapa mare (150 gr)
· 1 lingura boia dulce de ardei (7 gr)
· 1 lingurita vegeta (10 gr)
· Sare si piper dupa gust (eu am folosit 4 gr de piper si 4 gr de sare)
· 9 catei de usturoi (15 gr)
· Ulei pentru prajit ceapa si uns tava (20 gr)

Mod de preparare:
Curatam si spalam ficateii si ii lasam la scurs intr-un strecurator.

Taiem o ceapa solzisori si o punem la calit, intr-o tigaie cu ulei.

Dupa ce ficateii s-au scurs si avem si ceapa calita, luam un vas de jena, il ungem cu putin ulei, punem ficateii, adaugam ceapa calita, condimentam cu veget, sare, piper, boia dulce de ardei si amestecam usor pana se omogenizeaza ingredientele. Punem vasul la cuptor pentru 15 minute, apoi scoatem ficateii ii intoarcem sip e cealalta parte si ii bagam din nou in cuptor pentru inca 15 minute.

Intre timp curatam cateii de usturoi ii tocam foarte marunt sau ii pisam in mojar. Scoatem vasul cu ficatei din cuptor inainte cu 5 minute de a fi gata si adugam peste ficatei. Lasam totul la cuptor pentru inca 5 minute.

Mai cititi si...

  • Sarmalute cu urda si ciuperci a la Montignac
    Sarmalute cu urda si ciuperci Ingrediente: urda 2 oua ceapa verde ardei gras rosu marar patrunjel ciuperci 1 lingura ulei masline extravirgin putin cimbru boabe de piper boia dulce foi de dafin sare putin jambon afumat pentru gust suc de rosii bors Mod de preparare: Asezam pe fundul vasului varza tocata marunt (cotoare si
  • Lasagna cu spanac
    Lasagna cu spanac (pentru 2 portii) Ingrediente: 500 gr spanac 1 ceapa 1 lingura ulei 1 catel usturoi sare, piper nucsoara rosii dintr-o conserva (850 ml) boia de ardei 1/2 lingurita oregano 1 lingura faina 250 gr branza de vaci 6 foi lasagna frunze de busioc Mod de preparare: Spanacul se
  • Chiftelute din soia, Montignac
    Chiftelute din soia, a la Monti Ingrediente: 100 gr soia granule 4 catei de usturoi – 15 gr 1 ceapa – 75 gr patrunjel – 9 gr 2 linguri ulei masline – 15 gr 2 linguri faina de naut – 17 gr sare,
  • Pizza cu ciuperci si fenicul
    Ingrediente pentru 2 portii: Aluat 150 gr faina integrala 100 fr branza de vaci 1 lingurita praf de copt 3 linguri de lapte 2 linguri de ulei masline sare piper Umplutura 250 gr rosii sare piper 1 bulb de fenicul 50 gr champignon boia de ardei 1 lingura de ulei de
  • Supa crema de dovleac
    Ingrediente: 700 gr dovleac 1 ceapa 100 ml frisca 20% sare, piper, dupa gust 1 lingurita suc de lamaie (optional) sos de soia, dupa gust varf de cutit pudra/praf boia de ardei dulce cascaval cheag tare, dupa gust Mod de preparare: Dovleacul se portioneaza si

8 păreri despre “Ficatei de pui la cuptor”

  1. 8
    Anqutz

    Ies cam 4-5 portii dupa parerea mea.

  2. 7
    andreea gabi

    Cate portii ies dintr-un kilogram de ficatei?:D

  3. 6
    Valeria Heres

    imi plac ficateii de pui, cel putin o zi pe sptamana mananc ficatei, sunt hranitori si mie mi se par usori…ficateii eu i prepar la cuptor sau inabusiti.Foarte buna reteta.

  4. 5
    adi dinca

    tocmai am servit masa…super bun…recomand 100%

  5. 4
    diana

    am incercat si eu azi ficateii la cuptor…au iesit ff buni..

  6. 3
    Dodolina

    Am incercat aseara reteta; intr-adevar tare buni au iesie ficateii; am pus ceapa si usturoi verde in locul celor uscate. De acum incolo numai la cuptor o sa ii gatesc.

  7. 2
    slabuta

    Sa ii incerci neaparat, ies tare buni :)

  8. 1
    Dodolina

    Imi place! Am ficatei, e usor de preparat maine asta o sa gatesc !

Scrie o părere

Dacă vrei să discuţi mai multe despre stilul de viaţă sănătos şi alimentatia corectă, intră pe forum!

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele articole
Ultimele comentarii
Ultimele subiecte în forum
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare:
Mancaruri cu carne, Promo (353 / 424)


Strudel dietetic de mere (pentru 8 portii) Ingrediente: 3 mere mari golden curatate de coaja si seminte - 785 gr stafide - 30 gr zahar brun (optional) - 1 lingura ulei de floarea soarelui - ...