Strudel dietetic cu mere
22 Martie, 2010 Patiserie, Promo, Retete lacto vegetariene, Retete post, Retete vegetariene |
Strudel dietetic de mere (pentru 8 portii)
Ingrediente:
- 3 mere mari golden curatate de coaja si seminte – 785 gr
- stafide – 30 gr
- zahar brun (optional) – 1 lingura
- ulei de floarea soarelui – 1 lingura
- foi strudel
Mod de preparare:
Se taie cubulete merele si se calesc intr-o tigaie de teflon cu o lingura ulei, una zahar si jumatate pahar apa pana se ingalbenesc si inmoaie bine; se stinge focul, se amesteca cu stafidele, se scurg intr-o strecuratoare (eu am pus strecuratoarea peste un castron, asa am pastrat sucul care s-a scurs), se lasa sa se raceasca bine, altfel se inmoaie foaia si se rupe.
Cand sunt reci se intinde foaia, se intind merele deasupra, se ruleaza, se fac 3 taieturi, se baga in cuptorul incalzit cca 20 -25 min la 180 de grade.
Se scoate si se pudreaza cu zahar vanilat (optional) cand e calda.
Se stropeste cu siropul scurs (optional).
Este ideal ca dulce dietetic… daca ne oprim doar la o feliuta
Mai cititi si...
- Triunghiuri cu mere, dietetice
Triunghiuri (foi de placinta) cu mere, reteta dietetica cu fructoza Ingrediente: mere – 586 gr fructoza – 31 gr zahar vanilat – 8 gr scortisoara – 4 gr gris 13 gr (1 lingura) foi de placinta – 110 gr ulei pentru uns - - Placinta cu branza, 4.8 puncte
Placintele preparate dupa aceasta reteta au 4.8 pucte la 100 gr. Ingrediente: Pentru foi: 500 g faina 1/2 lingurita sare 3 linguri de ulei 10-15 g drojdie proaspata apa calda cat cuprinde Pentru umplutura: 500 g branza de vaci dulce 250 g telemea un borcan iaurt - Chec dietetic cu fructoza “Slabuta”
Chec dietetic “Slabuta” Ingrediente: Tarate fine de grau, 100% natural si integral – 70 gr Oua proaspete – 265 gr (5 bucati) Bicarbonat de sodiu, alimentar – 5 gr Praf de copt, scazut in sodiu – 10 gr Esenta de vanilie, - Quiche cu branza in stil Montignac
Quiche cu branza, Montignac faza I Ingrediente pentru 4 portii: 10 rosii coapte, taiate in jumatate ulei de masline de calitate 1 lingurita de usturoi pisat 1 lingurita de ierburi de Provence 1 ceapa alba taiata marunt 250 de grame de bacon - Pachetele cu spanac si branza
Ingrediente: Pentru aluat: 300 gr faina integrala 100 ml lapte 13 gr drojdie 1 lingura jumate ulei de masline – 30 ml 1 ou 1 lingurita otet de mere 1 praf de sare Pentru umplutura: 1/2 ceapa – 35 gr spanac congelat – 140 gr telemea light
Martie 22nd, 2010 at 15:02
eiii, fetele, ieri numai l-am facut nu si gustat, ca era 11 seara ..da azidim ineatza , incurajata de verdictul sotzului, care nu mai termina cu “un delizio”, “ottimo”, “divino”:)), am mancat si eu o feliutza la micul dejun..era minunat, va recomand sa-l faceti cand aveti “dor” de ceva dulce..se mentine si cateva zile, si e muult mai bun rece:)