Chec dietetic cu fructoza “Slabuta”
26 Martie, 2010 Deserturi, Dulciuri, Promo, Retete lacto vegetariene |
Chec dietetic “Slabuta”
Ingrediente:
- Tarate fine de grau, 100% natural si integral – 70 gr
- Oua proaspete – 265 gr (5 bucati)
- Bicarbonat de sodiu, alimentar – 5 gr
- Praf de copt, scazut in sodiu – 10 gr
- Esenta de vanilie, imitatie, fara alcool – 8 gr
- Lapte de consum proaspat, semidegresat, 1,5% grasime – 100 ml
- Lapte batut natural 2% grasime – 650 ml
- Otet de mere – 10 ml
- Fructoza, inlocuitor de zahar – 120 gr
- Faina integrala din secara – 400 gr
- Scortisoara – 2 gr
Mod de preparare:
- Intr-un vas se pun ouale, se bat spuma.
- Deasupra, se pune praful de copt si fructoza, se mixeaza bine.
- Bicarbonatul de sodiu se stinge cu otet. Se amesteca bine cu restul compozitiei.
- Se adauga laptele batut si laptele proaspat, si esenta de vanilie.
- La sfarsit se adauga faina si taratele.
- Toata compozitia se amesteca bine.
- Se toarna intr-un vas de copt, tapetat cu hartie de copt, iar deasupra se presara scortisoara.
- Se da la cuptor preincalzit, se coace la foc mic, pana cand nu mai este lipicios in interior (verificati cu un cutit).
Pofta buna!
Informatii nutritionale pentru 100 gr de chec dietetic: Chec dietetic, simplu
Mai cititi si...
- Fursecuri simple cu migdale
Fursecuri cu migdale (pentru 13 bucati) Ingrediente: 5 gr tarate fine de grau 58 gr faina integrala 30 gr fructoza, sirop de agave 4 ml esenta de vanilie, lamaie 10 ml ulei masline, o lingura 13 migdale 5 gr scortisoara 25 gr unt/(nu margarina) Mod - Pasca fara aluat
Ingrediente pentru 8 portii: branza grasa de vaca – 750 gr zahar cu vanilie Bourbon – 24 gr (3 pliculete) fructoza, sirop de agave – 120 gr pudra/praf de budinca cu aroma de vanilie – 40 gr smantana 15 % - Triunghiuri cu dovleac, dietetice
Triunghiuri (foi de placinta) cu dovleac, reteta dietetica cu fructoza Ingrediente: foi de placinta Linco – 94 gr dovleac – 730 gr ulei – 20 ml (~1 lingura) fructoza – 56 gr scortisoara – 4 gr esenta de vanilie – 6 ml Mod - Chec cu sparanghel, masline si rosii uscate la soare
Ingrediente 100ml ulei de masline 250g sparanghel (200g sparanghel alb, 50g sparanghel verde-varfurile) 200g faina neagra 2 1/2 lingurite praf de copt (1 plic) 1 lingurita sare 1 lingurita frunze de cimbru proaspat 3 oua 100ml lapte 120g masline negre curatate de samburi 100g rosii - Pachetele cu spanac si branza
Ingrediente: Pentru aluat: 300 gr faina integrala 100 ml lapte 13 gr drojdie 1 lingura jumate ulei de masline – 30 ml 1 ou 1 lingurita otet de mere 1 praf de sare Pentru umplutura: 1/2 ceapa – 35 gr spanac congelat – 140 gr telemea light