Ingrediente pentru 2 portii:
lapte de cocos/migdale – 400 ml
banane – 1 bucata dimensiune mare
gheata – cateva cubulete
fulgi de cocos – 1 lingurita
Mod de preparare:
Banana se curata de coaja si se taie rondele.
Se mixeaza cu ajutorul unui blender, pana la obtinerea unei mase omogene.
Se adauga laptele de cocos sau migdale, se mixeaza inca o data.
Smoothie se ...Citeste »
Ingrediente (pentru 3200 gr):
grau – 600 g (500 g cu bob mare, asa numit grau intunecat, 100 g erau boabe faramitate bine de tot de grau)
migdale – 400 g, din care 200 g le-am prajit bine la cuptor fara ulei
nuci braziliene – 200 g, prajite la cuptor fara ulei
amestec nuci si alune – 150 g
fructoza ...Citeste »
Salata de fasole, reteta de post
Ingrediente pentru 4 portii:
250 gr fasole boabe (fiarta, cu morcovi, pastarnac si ceapa)
3 ridichi
1 ardei gras rosu
1 ceapa rosie, medie
1 legatura de patrunjel
sare, piper, dupa gust
2-3 linguri de ulei de masline
1 lingura otet balsamic
Mod de preparare:
Fasolea fiarta se pune la scurs si racit.
Ceapa, ridichile, ardeiul gras si patrunjelul se curata ...Citeste »
Chiftelute din soia, a la Monti
Ingrediente:
100 gr soia granule
4 catei de usturoi – 15 gr
1 ceapa – 75 gr
patrunjel – 9 gr
2 linguri ulei masline – 15 gr
2 linguri faina de naut – 17 gr
sare, piper, boia dulce
Mod de preparare:
Se prepara soia conform instructiunilor de pe pachet.
Se stoarce de surplusul de apa si se amesteca ...Citeste »
Fursecuri cu migdale (pentru 13 bucati)
Ingrediente:
5 gr tarate fine de grau
58 gr faina integrala
30 gr fructoza, sirop de agave
4 ml esenta de vanilie, lamaie
10 ml ulei masline, o lingura
13 migdale
5 gr scortisoara
25 gr unt/(nu margarina)
Mod de preparare:
Se topeste untul si se freaca cu fructoza pana se topeste.
Se adauga uleiul si se amesteca bine.
Apoi esentele, taratele, ...Citeste »