Quiche cu branza in stil Montignac
23 Aprilie, 2010 Mancaruri cu legume, Promo, Retete Montignac faza I, Retete lacto vegetariene |
![]() |
Quiche cu branza, Montignac faza I
Ingrediente pentru 4 portii:
- 10 rosii coapte, taiate in jumatate
- ulei de masline de calitate
- 1 lingurita de usturoi pisat
- 1 lingurita de ierburi de Provence
- 1 ceapa alba taiata marunt
- 250 de grame de bacon sau sunca neafumata, taiat cubulete
- 8 oua mari
- 500 de ml smantana dulce
- 1 lingura arpagic taiat marunt
- 100 de grame de branza Gruyere data pe razatoare
Mod de preparare:
- Ungeti usor un vas ceramic si incalziti in prealabil cuptorul la 150 de grade celsius!
- Pentru prepararea rosiilor provensale, asezati jumatatile de rosii cu fata in sus intr-o tava, adaugati putin ulei de masline, apoi presarati deasupra usturoiul pisat si ierburile, si un varf de cutit de sare!
- Tineti la cuptor 1 ora jumate-2 ore, apoi scoateti si lasati sa se raceasca. Nu opriti cuptorul!
- Puneti putin ulei de masline intr-o tigaie si asezati-o pe foc! Adaugati ceapa si caliti-o 2 minute, pana se inmoaie, fara sa se coloreze!
- Rasturnati intr-o strecuratoare ptentru a se scurge!
- Adaugati sunca in tigaie si caliti la foc mare timp de 3-4 minute, apoi rasturnati-o in aceeasi strecuratoare cu ceapa!
- Spargeti ouale intr-un vas curat. Puneti deasupra smantana dulce si pasta de rosii. Adaugati arpagicul, sunca si ceapa. Amestecati bine!
- Turnati compozitia in vasul ceramic, uns cu unt, apoi presarati branza si rosiile provensale, ar trebui sa pluteasca deasupra amestecului cu oua!
- Coaceti la cuptor timp de 30-40 de minute, pana ce se rumeneste!
- Lasati sa se raceasca un pic si serviti!
- Acest Quiche este delicios si servit rece!
Pofta buna!
Retete extrasa din cartea Dieta Montignac – “Mananca de placere, mentine-te in forma”
Mai cititi si...
- Quiche cu somon si branza cu mucegai in stil Montignac
Quiche cu somon si branza cu mucegai Ingrediente pentru 4 portii: ulei de masline de calitate 1 ceapa alba taiata marunt 100 grame parmezan, dat pe razatoare 2 linguri de busuioc proaspat, taiat 8 oua mari 250 ml smantana dulce 10 masline negre - Sarmalute cu urda si ciuperci a la Montignac
Sarmalute cu urda si ciuperci Ingrediente: urda 2 oua ceapa verde ardei gras rosu marar patrunjel ciuperci 1 lingura ulei masline extravirgin putin cimbru boabe de piper boia dulce foi de dafin sare putin jambon afumat pentru gust suc de rosii bors Mod de preparare: Asezam pe fundul vasului varza tocata marunt (cotoare si - Pangasius cu sos de rosii, smantana si castraveciori
Pangasius cu sos de rosii, smantana si castraveciori Ingrediente: 2 bucati file de peste pangasius 1 ceapa mica 2 catei usturoi 2-3 rosii 2 linguri ulei masline 200 ml smantana 6-8 castravecior murati cornisoni 2 linguri - Frittata cu branza
Frittata cu branza (pentru 2 portii) Ingrediente: 2 lingurite de margarina ½ cana ceapa taiata felii ½ cana gogosar taiat felii ½ dovlecel taiat felii 2 rosii mici, taiate cubulete 1 lingura de busuioc proaspat, maruntit 1 varf de cutit piper negru proaspat - Dovleac in stil italian
Dovleac in stil italian (pentru 4 portii) Ingrediente: 1 dovleac lunguiet de 1 kg taiat in lungime si curatat de seminte 2 linguri ulei de masline 1 ceapa rosie mijlocie, taiata rondele subtiri 1 dovlecel (250 gr), taiat bucati de