Orez negru – de ce trebuie sa il incluzi in alimentatia ta
Orezul negru este o alternativa mult mai sanatoasa si nutritiva orezului alb, care este ultra-procesat pentru ca sa devina alb. Orezul brun si orezul negru au niveluri similare de nutrienti, dar orezul negru se poate lauda cu o cantitate mai mare de antioxidanti, fibre, ...Citeste »
Gustarile sunt mesele mici intre mesele principale, pentru a curma foamea si a mentine nivelul de energie.
Gustarile sunt deosebit de importante si folositoare organismului atunci cand acestea sunt sanatoase. Cu siguranta ca se pot gasi inlocuitori mult mai buni produselor de patiserie, snack-urilor, dulciurilor, bauturilor carbogazoase, etc.
Alimente ce pot fi incluse in prepararea gustarilor:
Legume si ...Citeste »
Fructele sunt un aliment sanatos, sunt o sursa de fibre, dar, cu toate acestea, trebuie “tratate” cu atentie.
De ce?! Acest lucru il vei afla in expunerea de mai jos.
Ce contin fructele?
Apa
Bineinteles apa si intr-o proportie destul de mare. Fructele suculente contin 75 — 93% apa (chiar si peste 80%).
Cele mai bogate in apa sunt:
capsunele (~90%)
lamaile ...Citeste »
Gulia – intre varza si ridiche
Gulia este o leguma cu o aroma fina si dulce, bogata in potasiu si Vitamina C.
Din punct de vedere nutritional, gulia poate fi, cu succes, folosita in dieta de slabire sau mentinere, deoarece are putine calorii si un aport mare de fibre, pe langa aceasta are importante “rezerve” de calciu, ...Citeste »
Calorii, proteine, grasimi, carbohidrati, fibre – branzeturi
(sursa: calorii.slabute.ro)