Rulada cu gem
15 Martie, 2010 Deserturi, Dulciuri, Promo, Retete Montignac faza I, Retete lacto vegetariene |
![]() |
Ingrediente:
- 4 oua
- 4 linguri rase fructoza ( aprox 35 gr)
- 2 linguri ulei de masline ( aprox 40 ml)
- 4 linguri faina integrala ( aprox 55 gr)
- 1 fiola esenta vanilie ( 10 ml)
- 4- 5 lunguri gem fara zahar
Mod de preparare:
- Se incinge cuptorul la 170 C.
- Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina.
- Se pune deoparte.
- Se aseaza o coala de hartie de copt care sa fie mai mare decat tava, se pune si ea deoparte.
- Se separa ouale, se bat albusurile spuma.
- Apoi se mixeaza galbenusurile cu fructoza bine, bine, pana isi maresc volumul.
- Apoi punem pe rand cele 2 linguri cu ulei.
- De acum mixerul va merge incontinuu, nu il opriti nici pt o secunda, si va merge la viteza cea mai mica.
- Se adauga 2 linguri din albusurile batute spuma, apoi pe rand 2 linguri de faina. Mixerul merge incontinuu.
- Cam pe acum puneti si esenta.
- Se pun iar 2 linguri din albus, apoi pe rand si celelate 2 linguri de faina.
- Pe urma puneti pe rand cate 1 lingura din albusuri pana se termina.
- Se pune compozitia in tava, si se da la cuptorul incins deja pentru 5 min, maxim 7 minute, pentru ca se arde foarte repede.
- Scoatem tava si o intoarcem cu fundul in sus peste hartia de copt in asteptare.
- Pentru a nu se prinde compozitia de tava, este foarte important sa ungeti bine tava cu ulei.
- Se unge rulada cu gem, apoi se ruleaza frumos. Se lasa la racit, iar apoi se serveste.
Informatii nutritionale: Rulada cu gem, Montignac
Mai cititi si...
- Prajitura cu capsuni si crema de iaurt
Ingrediente (pentru 20 bucati): Blat 3 oua 180 gr faina integrala 3 linguri zahar brut 1 pachetel praf de copt 4 linguri de lapte 50 gr unt Crema 300 ml lapte 1,5% grasime 30 gr amidon 2 galbenusuri 30 gr gelatina 400 gr iaurt 130 gr zahar brut 500 gr - Tort diplomat cu capsuni
Ingrediente: 3 pachete de spuma de frisca Sly 450 ml lapte 600 gr capuni 3 pliculete gelatina 2 albusuri 3 linguri fructoza 4 kiwi un rand de piscoturi ( optional) Mod de preparare: Punem gelatina la inmuiat in 100 ml apa calduta. Intre timp, spalam capsunile - Tort cu fructe
Ingrediente blat: ou de gaina – 100 gr (2 bucati) praf de copt, scazut in sodiu – 6 gr faina integrala de grau – 105 gr zahar brut – 13 gr lapte – 60 ml Ingrediente crema: crema de branza (cream cheese) - Pasca dietetica cu mac
Ingrediente: 200 gr mac 100 gr zahar brut 1 lingura esenta de vanilie 6 bucati oua 2 lingura faina integrala 25 gr unt Mod de preparare: Macul se spala, se acopera cu apa fiarta si se lasa la inabusit. Se da prin sita, pana - Rulada de porc cu ciuperci
Ingrediente: file de porc/pulpa de porc – 1.015 gr ciuperci champignon – 8-10 bucati ardei dulce uscat – 2 linguri usturoi – 5 catei paprika sare, piper negru – dupa gust Mod de preparare: Carnea de porc se taie cubulete, care se sareaza