Pasca dietetica cu mac
5 Aprilie, 2012 Deserturi, Dulciuri, Promo, Retete Pasti |
Ingrediente:
- 200 gr mac
- 100 gr zahar brut
- 1 lingura esenta de vanilie
- 6 bucati oua
- 2 lingura faina integrala
- 25 gr unt
Mod de preparare:
Macul se spala, se acopera cu apa fiarta si se lasa la inabusit.
Se da prin sita, pana cand toata apa se va scurge.
Macul se amesteca cu zaharul brut. Treptat se adauga cate un galbenus si se amesteca bine.
Cand obtinem o masa omogena, se adauga faina, se amesteca, apoi albusurile batute spuma.
Compozitia se rastoarna intr-o forma unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt.
Se da la cuptor pentru ~25-30 minute.
Paste Fericit!
foto: shutterstock.com
Mai cititi si...
- Tort cu fructe
Ingrediente blat: ou de gaina – 100 gr (2 bucati) praf de copt, scazut in sodiu – 6 gr faina integrala de grau – 105 gr zahar brut – 13 gr lapte – 60 ml Ingrediente crema: crema de branza (cream cheese) - Prajitura cu capsuni si crema de iaurt
Ingrediente (pentru 20 bucati): Blat 3 oua 180 gr faina integrala 3 linguri zahar brut 1 pachetel praf de copt 4 linguri de lapte 50 gr unt Crema 300 ml lapte 1,5% grasime 30 gr amidon 2 galbenusuri 30 gr gelatina 400 gr iaurt 130 gr zahar brut 500 gr - Rulada cu gem
Ingrediente: 4 oua 4 linguri rase fructoza ( aprox 35 gr) 2 linguri ulei de masline ( aprox 40 ml) 4 linguri faina integrala ( aprox 55 gr) 1 fiola esenta vanilie ( 10 ml) 4- 5 lunguri gem fara zahar Mod - Pasca fara aluat, III
Ingrediente (~240 kcal/100 gr): 350 gr branza de vaci 9% 150 gr smantana 15% 100 gr unt 2 bucati oua (galbenusuri) 65 gr zahar brut/sirop de agave/miere esenta de vanilie stafide fructe uscate Mod de preparare: Branza de vaci se trece prin sita. Galbenusurile se separa - Pasca fara aluat
Ingrediente pentru 8 portii: branza grasa de vaca – 750 gr zahar cu vanilie Bourbon – 24 gr (3 pliculete) fructoza, sirop de agave – 120 gr pudra/praf de budinca cu aroma de vanilie – 40 gr smantana 15 %
Aprilie 10th, 2012 at 14:22
Buna Diana,
Da, am facut anul trecut pasca fara aluat si a fost foarte buna.
Dar si aceasta poate fi considerata fara aluat (2 linguri de faina e super putin) si este destul de light
Aprilie 6th, 2012 at 0:58
Slabuta, multumesc pentru reteta!Cu siguranta aceasta pasca va fi asezata pe masa de Pasti!Ma gandeam sa fac pasca fara aluat postata de tine anul trecut,parca, dar nu gasesc branza de vaci de care imi trebuie asa ca renunt la ea si o fac pe cea cu mac.Cred ca e yummy!