Prajitura cu capsuni si crema de iaurt
17 Iunie, 2010 Deserturi, Dulciuri, Promo |
![]() |
Ingrediente (pentru 20 bucati):
Blat
- 3 oua
- 180 gr faina integrala
- 3 linguri zahar brut
- 1 pachetel praf de copt
- 4 linguri de lapte
- 50 gr unt
Crema
- 300 ml lapte 1,5% grasime
- 30 gr amidon
- 2 galbenusuri
- 30 gr gelatina
- 400 gr iaurt
- 130 gr zahar brut
- 500 gr capsuni
Mod de preparare:
- Galbenusurile se bat cu zaharul brut si laptele, pana se topeste tot zaharul si se obtine o crema groasa de consistenta smantanii.
- Apoi, se adauga untul inmuiat, faina cernuta cu praful de copt si albusurile batute spuma.
- Toata compozitia se toarna intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit, foc potrivit, cam 15-20 minute.
- Dupa primele 10 minute focul se da mai incet.
- Gelatina se pune la inmuiat cu 4-5 linguri de lapte rece.
- Amidonul se dizolva in putin lapte rece, iar restul de lapte se pune la fiert. In amidon se adauga zaharul, laptele fierbinte si galbenusurile si se lasa la foc mic, amestecand continuu, pana se ingroasa.
- Se ia de pe foc, se lasa putin la racit, iar apoi se incorporeaza gelatina inmuiata si iaurtul.
- Blatul cand este gata copt si racit, se taie pe lungime in 2 jumatati.
- Se ung foile cu crema si se presara cu fructele taiate cubulete, apoi se lasa la frigider, cel putin 3 ore.
Pofta buna!
Mai cititi si...
- Tort cu fructe
Ingrediente blat: ou de gaina – 100 gr (2 bucati) praf de copt, scazut in sodiu – 6 gr faina integrala de grau – 105 gr zahar brut – 13 gr lapte – 60 ml Ingrediente crema: crema de branza (cream cheese) - Cheesecake cu fructe
Ingrediente: 150 gr biscuiti de ovaz, fara zahar 50 gr ciocolata amara 50 gr unt 450 gr crema de branza (cream cheese) 200 ml frisca 35% 4 linguri zahar brut suc din 1/2 de lamaie 1 lingurita coaja de lamaie rasa 1 lingurita gelatina - Tort de morcovi-portocala
Ingrediente pentru blat: 4 oua 100 gr zahar brut 150 gr faina de migdale 90 gr faina integrala 250 gr morcovi 1 portocala pentru ornat coaja rasa de la o portocala 15 gr praf de copt esenta naturala de vanilie Ingrediente pentru crema: 300 ml frisca - Panna cotta cu sos de capsuni/fructe de padure
Ingrediente: frisca – 1 pahar lapte – 1 pahar zahar brut/sirop de agave – 75 gr extract natural de vanilie – 1 lingurita gelatina, intarire rapida – 8 gr coaja de lamaie – 1 bucata capsuni/fructe de padure – 300 gr Mod de - Paine din faina de porumb si faina integrala de grau
Ingrediente: 1 1/2 cana faina integrala de grau 1/2 cana faina de porumb 1 lingurita drojdie uscata 180 ml lapte 1 ou 25 gr unt/ulei de masline 1 lingurita sare 1 lingurita zahar brut Mod de preparare: Laptele se incalzeste putin, se adauga sarea, zaharul
Iunie 18th, 2010 at 10:17
Ma bucur tare mult

Da, se tine cel putin 3 ore
Iunie 17th, 2010 at 23:46
A iesit incredibil de gustoasa =P~
Ma panicasem putin cand am facut crema pt ca dupa ce am adaugat iaurtul devenise foarte lichida. Dar am lasat prajitura la frigider 4 ore si ceva si crema a revenit la consistenta potrivita.
Iunie 17th, 2010 at 1:53
Da, iese foarte dietetic

Sa ne spui daca ti-a placut
Iunie 17th, 2010 at 1:30
Am calculat eu caloriile si vin 2703 pe tot tortul si 135/felie. Superb :X O sa incerc sa-l fac maine. Multumim de reteta Slabuta! :*