Crema de iaurt cu fructe
17 Iunie, 2010 Deserturi, Dulciuri, Promo |
Iata un desert foarte usor de facut, delicios si dietetic.
Ingrediente pentru 4 portii:
- 400 gr iaurt
- 2-3 linguri miere de albine
- 400 gr afine congelate
- 1 lingura zeama de lamaie
- 2 linguri fulgi de cocos
Mod de preparare:
- Mierea se freaca cu 300 gr de afine congelate.
- Treptat se adauga iaurtul si se amesteca bine, pana se obtine o pasta omogena.
- Deasupra se pune scortisoara, fulgii de cocos si zeama de lamaie, si iar se amesteca.
- Compozitia obtinuta se pune in 4 cupe transparente si se da la frigider, cam 1 ora.
- Inainte de servire cupele se orneaza cu restul de afine.
Pofta buna!
Mai cititi si...
- Pasca fara aluat, dietetica (II)
Ingrediente pentru 6 portii: ricotta – 250 gr frisca – 60 ml fructoza/sirop de agave – 55 gr galbenus de ou – 1 bucata unt – 20 gr fistic – 2 linguri coaja de portocala (sau confiata) – 2 linguri visine confiate – - Crema caramel, Montignac faza II
Ingrediente: 1 litru de lapte integral 8 oua 1 lamaie rasa 4 linguri de fructoza in compozitie 4 linguri de fructoza pentru caramel Mod de preparare: Se fierbe laptele apoi se lasa la racit, iar pe urma se amesteca cu fructoza, ouale - Panna cotta cu sos de capsuni/fructe de padure
Ingrediente: frisca – 1 pahar lapte – 1 pahar zahar brut/sirop de agave – 75 gr extract natural de vanilie – 1 lingurita gelatina, intarire rapida – 8 gr coaja de lamaie – 1 bucata capsuni/fructe de padure – 300 gr Mod de - Tofu cu ciuperci, pe frunze de spanac
Tofu cu ciuperci, pe frunze de spanac, 22 kcal/portie Ingrediente pentru 4 portii: 250 gr tofu 3 catei de usturoi 3 l. s. sherry sec 5 l. s. ulei de soia sare piper negru macinat 1 v. d. c. piper cayenne 1 l. - Chec dietetic cu fructoza “Slabuta”
Chec dietetic “Slabuta” Ingrediente: Tarate fine de grau, 100% natural si integral – 70 gr Oua proaspete – 265 gr (5 bucati) Bicarbonat de sodiu, alimentar – 5 gr Praf de copt, scazut in sodiu – 10 gr Esenta de vanilie,