Calorii Slăbuţe Cursuri profesionale de pictura
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Concurs Slăbuţe!Slabute TV

Pasca fara aluat, dietetica (II)

Deserturi, Dulciuri, Retete Pasti


Marina Capaţîna (Slăbuţa), Iniţiatorul mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România, Iniţiatorul Primei Petiţii Naţionale Pentru Dreptul la o Viaţă Sănătoasă, Artist Vizual, Co-Fondator Slabute.ro

Pasca fara aluat, dietetica (II), articol scris de catre Slăbuţa

pasca fara aluat II Pasca fara aluat, dietetica (II)Ingrediente pentru 6 portii:

  • ricotta – 250 gr
  • frisca – 60 ml
  • fructoza/sirop de agave – 55 gr
  • galbenus de ou – 1 bucata
  • unt – 20 gr
  • fistic – 2 linguri
  • coaja de portocala (sau confiata) – 2 linguri
  • visine confiate – 2 linguri
  • smochine uscate – 2 linguri

Mod de preparare:

  1. Ricotta se marunteste cu furculita.
  2. Frisca se pune pe foc mic; focul se stinge inainte sa dea in clocot.
  3. Oul si fructoza se amesteca pana se obtine o masa omogena.
  4. Treptat se amesteca pasta de ou cu frisca fierbinte, pana la omogenizare completa.
  5. Se mai pune pe foc 2 minute. Se da la rece pentru 15 minute.
  6. Ricotta se amesteca cu untul si pasta de ou cu frisca.
  7. Se adauga fisticul, coaja de portocale, visinele confiate si smochinele uscate (toate taiate in prealabil in bucatele).
  8. Se pregatesc 2 forme, in care asezam 2 straturi de tifon.
  9. Pasta de ricota se imparte in cele 2 forme, presand bine cu lingura.
  10. Deasupra se poate pune o greutate ca sa se aseze cat mai bine pasta.
  11. Cele 2 forme se dau la frigider pentru 24 de ore. Daca ricotta lasa zer, acesta se varsa.
  12. Dupa 24 de ore se scoate din frigider si se scoate atent din forma.
  13. Se decoreaza cu smochina proaspata.

Pofta buna si Paste Fericit!

sursa fotografie: liveinternet.com

Mai cititi si...

  • Crema caramel, Montignac faza II
    Ingrediente: 1 litru de lapte integral 8 oua 1 lamaie rasa 4 linguri de fructoza in compozitie 4 linguri de fructoza pentru caramel Mod de preparare: Se fierbe laptele apoi se lasa la racit, iar pe urma se amesteca cu fructoza, ouale
  • Tort dietetic – Reteta prajituri Craciun
    O reteta de tort dietetic care ii va incanta pe toti invitatii tai, atat prin aspectul sau, cat si prin gustul puternic de ciocolata neagra. Din ingredientele de mai jos rezulta un tort de 8
  • Tort cu fructe
    Ingrediente blat: ou de gaina – 100 gr (2 bucati) praf de copt, scazut in sodiu – 6 gr faina integrala de grau – 105 gr zahar brut – 13 gr lapte – 60 ml Ingrediente crema: crema de branza (cream cheese)
  • Panna cotta cu sos de capsuni/fructe de padure
    Ingrediente: frisca – 1 pahar lapte – 1 pahar zahar brut/sirop de agave – 75 gr extract natural de vanilie – 1 lingurita gelatina, intarire rapida – 8 gr coaja de lamaie – 1 bucata capsuni/fructe de padure – 300 gr Mod de
  • Cheesecake cu fructe
    Ingrediente: 150 gr biscuiti de ovaz, fara zahar 50 gr ciocolata amara 50 gr unt 450 gr crema de branza (cream cheese) 200 ml frisca 35% 4 linguri zahar brut suc din 1/2 de lamaie 1 lingurita coaja de lamaie rasa 1 lingurita gelatina

Scrie o părere

Dacă vrei să discuţi mai multe despre stilul de viaţă sănătos şi alimentatia corectă, intră pe forum!

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele articole
Ultimele comentarii
Ultimele subiecte în forum
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare:
Deserturi, Dulciuri, Retete Pasti (28 / 83)


Ingrediente pentru 8 portii: branza grasa de vaca – 750 gr zahar cu vanilie Bourbon – 24 gr (3 pliculete) fructoza, sirop de agave – 120 gr pudra/praf de budinca cu aroma de vanilie – ...