Pasca fara aluat, dietetica (II)
18 Aprilie, 2011 Deserturi, Dulciuri, Retete Pasti |
Ingrediente pentru 6 portii:
- ricotta – 250 gr
- frisca – 60 ml
- fructoza/sirop de agave – 55 gr
- galbenus de ou – 1 bucata
- unt – 20 gr
- fistic – 2 linguri
- coaja de portocala (sau confiata) – 2 linguri
- visine confiate – 2 linguri
- smochine uscate – 2 linguri
Mod de preparare:
- Ricotta se marunteste cu furculita.
- Frisca se pune pe foc mic; focul se stinge inainte sa dea in clocot.
- Oul si fructoza se amesteca pana se obtine o masa omogena.
- Treptat se amesteca pasta de ou cu frisca fierbinte, pana la omogenizare completa.
- Se mai pune pe foc 2 minute. Se da la rece pentru 15 minute.
- Ricotta se amesteca cu untul si pasta de ou cu frisca.
- Se adauga fisticul, coaja de portocale, visinele confiate si smochinele uscate (toate taiate in prealabil in bucatele).
- Se pregatesc 2 forme, in care asezam 2 straturi de tifon.
- Pasta de ricota se imparte in cele 2 forme, presand bine cu lingura.
- Deasupra se poate pune o greutate ca sa se aseze cat mai bine pasta.
- Cele 2 forme se dau la frigider pentru 24 de ore. Daca ricotta lasa zer, acesta se varsa.
- Dupa 24 de ore se scoate din frigider si se scoate atent din forma.
- Se decoreaza cu smochina proaspata.
Pofta buna si Paste Fericit!
sursa fotografie: liveinternet.com
Mai cititi si...
- Crema caramel, Montignac faza II
Ingrediente: 1 litru de lapte integral 8 oua 1 lamaie rasa 4 linguri de fructoza in compozitie 4 linguri de fructoza pentru caramel Mod de preparare: Se fierbe laptele apoi se lasa la racit, iar pe urma se amesteca cu fructoza, ouale - Tort dietetic – Reteta prajituri Craciun
O reteta de tort dietetic care ii va incanta pe toti invitatii tai, atat prin aspectul sau, cat si prin gustul puternic de ciocolata neagra. Din ingredientele de mai jos rezulta un tort de 8 - Tort cu fructe
Ingrediente blat: ou de gaina – 100 gr (2 bucati) praf de copt, scazut in sodiu – 6 gr faina integrala de grau – 105 gr zahar brut – 13 gr lapte – 60 ml Ingrediente crema: crema de branza (cream cheese) - Panna cotta cu sos de capsuni/fructe de padure
Ingrediente: frisca – 1 pahar lapte – 1 pahar zahar brut/sirop de agave – 75 gr extract natural de vanilie – 1 lingurita gelatina, intarire rapida – 8 gr coaja de lamaie – 1 bucata capsuni/fructe de padure – 300 gr Mod de - Cheesecake cu fructe
Ingrediente: 150 gr biscuiti de ovaz, fara zahar 50 gr ciocolata amara 50 gr unt 450 gr crema de branza (cream cheese) 200 ml frisca 35% 4 linguri zahar brut suc din 1/2 de lamaie 1 lingurita coaja de lamaie rasa 1 lingurita gelatina