“Oua” de Pasti
5 Aprilie, 2012 Aperitive, Promo, Retete Pasti |
Iata o variatiune interesanta, usoara, dietetica si originala pe tema “oua de Pasti”. Nu trebuie vopsite, nu trebuie incondeiate, ingredientele folosite sunt cele vor da culoare, contrast si aspect frumos.
Se pot folosi ingrediente dintre cele mai variate:
- sunca
- mazare fiarta
- porumb
- fasole verde
- masline
- verdeata
- ardei gras
- etc
Vei mai avea nevoie doar de gelatina care sa imite forma oului. Gelatina transparenta, intarire rapida, se foloseste conform instructiunilor de pe ambalaj.
Cojile de oua (cu un singur orificiu, prin care a fost scos continutul oului) umplute cu amestecul dorit (ingrediente + gelatina preparata) se pun intr-un loc rece, pana la intarire.
Oua cu crevete (3 portii)
- 1 ou fiert tare
- 1 lingura porumb
- 1 fir ceapa verde
- 1 fir marar
- 1 fir patrunjel
- 6 crevete decorticate, dimensiune medie, fierte
- 1 lingura gelatina pudra
- 0.5 lingurita sare
- 0.5 lingurita patrunjel uscat
- 3 coji de oua intregi, in care se face cate un orificiu de dimensiunea unui crevete
Mod de preparare:
- Oul fiert se marunteste. Toata verdeata se toaca marunt.
- Cojile de oua se umplu cu porumb, crevete, verdeturi, ou si condimente.
- Gelatina se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj.
- Ouale se umplu cu lichidul obtinut si se dau la rece peste noapte.
Paste Fericit!
foto: gettyimages.com
Mai cititi si...
- Jeleu de rosii cu mozzarella
Ingrediente: 600 gr rosii cherry (se poate si cu rosii simple, dar trebuie sa fie mai coapte sau cu rosii pasate) 1 lingura busuioc 1 lingurita ulei de masline sare dupa gust 2 bucati mozzarella 2 pliculete gelatina (intarire rapida) 1 legatura - Pate cu jeleu de rodie
Pate cu jeleu de rodie Ingrediente: ficat de pui – 500 gr ulei de masline – 2 linguri ceapa-salota – 4 bucati usturoi – 2 catei vin alb sec – 100 ml unt – 150 gr ienupar – 7 boabe suc proaspat de rodie - Paste cu rucola si masline
Ingrediente: 30 gr rucola 2 rosii 50 gr mozzarella 3 masline fara samburi 1 fir de ceapa de verde 1 lingurita de ulei de masline sare piper 100 gr fusilli (paste spiralate) Mod de preparare: Spalati si curatati rucola, apoi taiati-o in bucati mai maricele. Rosiile opariti-le, - Crevete aromate cu orez salbatic
Crevete aromate cu orez salbatic (pentru 4 portii) Ingrediente: 180 gr orez salbatic 500 gr crevete curatate 2 lingurite boia 1/2 lingurita piper alb 1/2 lingurita sare 1/2 catel de usturoi tocat 1 lingura ulei de masline extravirgin 2 rosii taiate bucati patrunjel tocat (optional) Mod - Maioneza cu verdeata
Maioneza cu verdeata (pentru 1 cana) Ingrediente: ¾ cana maioneza cu continut redus de grasime ¾ cana verdeata tocata (marar, tarhon, patrunjel) 1 lingura zeama de lamaie proaspat stoarsa 1 lingurita sos de soia dietetic 1 catel de usturoi mic Mod de
Aprilie 10th, 2012 at 21:00
Un mod de preparare inedit. Outele acestea arata nemaipomenit. Multumiri pentru reteta.