Calorii Slăbuţe Cursuri profesionale de pictura
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Concurs Slăbuţe!Slabute TV

Pizza Portobello

Paste, Pizza, Promo, Retete South Beach faza II, Retete lacto vegetariene


Marina Capaţîna (Slăbuţa), Iniţiatorul mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România, Iniţiatorul Primei Petiţii Naţionale Pentru Dreptul la o Viaţă Sănătoasă, Artist Vizual, Co-Fondator Slabute.ro

Pizza Portobello, articol scris de catre Slăbuţa

Pizza Portobello (pentru 2 portii)

pizza portabello Pizza PortobelloIngrediente:

  • 1 lingurita ulei de masline extravirgin
  • 1 catel de usturoi tocat
  • 250 gr ciuperci curatate, fara codite
  • 1 varf de cutit sare
  • 1 varf de cutit piper negru macinat
  • 300 gr branza mozzarella, feliata sau rasa
  • 10 frunze proaspete de busuioc
  • 2 rosii proaspete, feliate, prajite sau coapte pe gratar
  • frunze de oregano (optional)

Mod de preparare:

  1. Amestecati intr-un castron uleiul si usturoiul; frecati ciupercile pe toate partile cu acest amestec.
  2. Intr-o tava unsa cu ulei asezati ciupercile in cerc, cu susul in jos. Asezonati cu sare si piper.
  3. Dispuneti alternativ branza, busuiocul si rosiile intr-un cerc, deasupra ciupercilor.
  4. Daca doriti, presarati cu oregano.
  5. Introduceti la cuptor (230 grade Celcius) pana cand se topeste branza (circa 3 minute).

Informatii nutritionale per portie:

549 calorii, 36 g proteine, 14 g carbohidrati, 40 g grasime, 23 g grasimi saturate, 651 mg sodiu, 133 mg colesterol, 3 g fibre.

Sursa: Cartea “Slabeste sanatos cu dieta South Beach”, de dr. Arthur Agatston, Bucuresti, Editura Curtea Veche, 2004

Mai cititi si...

  • Sote de pui aromat
    Sote de pui aromat (pentru 4 portii) Ingrediente: 2 linguri ulei de masline extravirgin 4 jumatati de piept de pui, dezosat si fara piele 1 ceapa mare feliata 2 catei de usturoi tocati 1 lingura frunze proaspete de rozmarin, maruntite ½ cana
  • File de somon umplut cu spanac
    File de somon umplut cu spanac (pentru 4 portii) Ingrediente: 4 fileuri de somon (de circa 150 gr fiecare) 1 varf de cutit sare 1 varf de cutit piper negru proaspat macinat 300 gr spanac, tocat mare 2 linguri sos pesto 1
  • Somon la gratar cu rozmarin
    Somon la gratar cu rozmarin (pentru 4 portii) Ingrediente: 500 gr somon 2 lingurite ulei de masline extravirgin 2 lingurite zeama de lamaie proaspat stoarsa ¼ lingurita sare 1 varf de cutit piper negru proaspat macinat 2 catei de usturoi tocati 2 lingurite
  • Rosii coapte cu busuioc si parmezan
    Rosii coapte cu busuioc si parmezan (pentru 6 portii) Ingrediente: 3 rosii mari, bine coapte (750 gr), taiate in jumatati 1/4 cana ierburi aromate proaspete, maruntite (busuioc, patrunjel, maghiran) 1/2 cana pesmet 1/2 cana parmezan ras 2 catei de usturoi tocati
  • Pui cu glazura de caise
    Pui cu glazura de caise (pentru 4 portii) Ingrediente: 1 cana gem de caise cu inlocuitor de zahar 1/3 cana suc proaspat de portocale 1/4 cana margarina 4 bucati de piept de pui 1 varf de cutit sare 1 varf de cutit

Scrie o părere

Dacă vrei să discuţi mai multe despre stilul de viaţă sănătos şi alimentatia corectă, intră pe forum!

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele articole
Ultimele comentarii
Ultimele subiecte în forum
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare:
Paste, Pizza, Promo, Retete South Beach faza II, Retete lacto vegetariene (382 / 440)


Salata de pui la gratar cu sos tzatziki Ingrediente gratar carne de pui: 30 ml ulei de masline extravirgin 1 lingurita oregano 2 lingurite zeama de lamaie proaspat stoarsa 1/4 lingurita sare 1 lingurita piper ...