Pizza Portobello
25 Februarie, 2010 Paste, Pizza, Promo, Retete South Beach faza II, Retete lacto vegetariene |
Pizza Portobello (pentru 2 portii)
Ingrediente:
- 1 lingurita ulei de masline extravirgin
- 1 catel de usturoi tocat
- 250 gr ciuperci curatate, fara codite
- 1 varf de cutit sare
- 1 varf de cutit piper negru macinat
- 300 gr branza mozzarella, feliata sau rasa
- 10 frunze proaspete de busuioc
- 2 rosii proaspete, feliate, prajite sau coapte pe gratar
- frunze de oregano (optional)
Mod de preparare:
- Amestecati intr-un castron uleiul si usturoiul; frecati ciupercile pe toate partile cu acest amestec.
- Intr-o tava unsa cu ulei asezati ciupercile in cerc, cu susul in jos. Asezonati cu sare si piper.
- Dispuneti alternativ branza, busuiocul si rosiile intr-un cerc, deasupra ciupercilor.
- Daca doriti, presarati cu oregano.
- Introduceti la cuptor (230 grade Celcius) pana cand se topeste branza (circa 3 minute).
Informatii nutritionale per portie:
549 calorii, 36 g proteine, 14 g carbohidrati, 40 g grasime, 23 g grasimi saturate, 651 mg sodiu, 133 mg colesterol, 3 g fibre.
Sursa: Cartea “Slabeste sanatos cu dieta South Beach”, de dr. Arthur Agatston, Bucuresti, Editura Curtea Veche, 2004
Mai cititi si...
- Sote de pui aromat
Sote de pui aromat (pentru 4 portii) Ingrediente: 2 linguri ulei de masline extravirgin 4 jumatati de piept de pui, dezosat si fara piele 1 ceapa mare feliata 2 catei de usturoi tocati 1 lingura frunze proaspete de rozmarin, maruntite ½ cana - File de somon umplut cu spanac
File de somon umplut cu spanac (pentru 4 portii) Ingrediente: 4 fileuri de somon (de circa 150 gr fiecare) 1 varf de cutit sare 1 varf de cutit piper negru proaspat macinat 300 gr spanac, tocat mare 2 linguri sos pesto 1 - Somon la gratar cu rozmarin
Somon la gratar cu rozmarin (pentru 4 portii) Ingrediente: 500 gr somon 2 lingurite ulei de masline extravirgin 2 lingurite zeama de lamaie proaspat stoarsa ¼ lingurita sare 1 varf de cutit piper negru proaspat macinat 2 catei de usturoi tocati 2 lingurite - Rosii coapte cu busuioc si parmezan
Rosii coapte cu busuioc si parmezan (pentru 6 portii) Ingrediente: 3 rosii mari, bine coapte (750 gr), taiate in jumatati 1/4 cana ierburi aromate proaspete, maruntite (busuioc, patrunjel, maghiran) 1/2 cana pesmet 1/2 cana parmezan ras 2 catei de usturoi tocati - Pui cu glazura de caise
Pui cu glazura de caise (pentru 4 portii) Ingrediente: 1 cana gem de caise cu inlocuitor de zahar 1/3 cana suc proaspat de portocale 1/4 cana margarina 4 bucati de piept de pui 1 varf de cutit sare 1 varf de cutit