Calorii Slăbuţe Cursuri profesionale de pictura
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Concurs Slăbuţe!Slabute TV

Rosii coapte cu busuioc si parmezan

Aperitive, Promo, Retete South Beach faza III, Retete lacto vegetariene


Marina Capaţîna (Slăbuţa), Iniţiatorul mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România, Iniţiatorul Primei Petiţii Naţionale Pentru Dreptul la o Viaţă Sănătoasă, Artist Vizual, Co-Fondator Slabute.ro

Rosii coapte cu busuioc si parmezan, articol scris de catre Slăbuţa

Rosii coapte cu busuioc si parmezan (pentru 6 portii)

rosii coapte Rosii coapte cu busuioc si parmezanIngrediente:

  • 3 rosii mari, bine coapte (750 gr), taiate in jumatati
  • 1/4 cana ierburi aromate proaspete, maruntite (busuioc, patrunjel, maghiran)
  • 1/2 cana pesmet
  • 1/2 cana parmezan ras
  • 2 catei de usturoi tocati marunt
  • 1 varf de cutit sare
  • 1 varf de cutit piper negru macinat
  • 3 linguri ulei de masline extravirgin

Mod de preparare:

  1. Incalziti cuptorul la 175 de grade Celsius.
  2. Asezati rosiile intr-un vas antiaderent pentru cuptor, cu partea taiata in sus.
  3. Amestescati intr-un bol ierburile aromate, pesmetul, parmezanul, usturoiul, sarea , piperul si uleiul.
  4. Repartizati amestecul in mod egal pe jumatatile de rosii.
  5. Coaceti 30 de minute sau pana cand amestecul prinde o crusta.
  6. Rosiile se vor inmuia, dar fara sa-si piarda forma.

Informatii nutritionale per portie:

132 calorii, 4 gr proteine, 9 gr carbohidrati, 9 gr grasime, 2 gr grasimi saturate, 161 mg sodiu, 5 mg colesterol, 1 gr fibre.

Sursa: Cartea “Slabeste sanatos cu dieta South Beach”, de dr. Arthur Agatston, Bucuresti, Editura Curtea Veche, 2004

Mai cititi si...

  • Rosii la gratar
    Rosii la gratar (pentru 2 portii) Ingrediente: 2 rosii mari, bine coapte, taiate in doua pe orizontala 1 varf de cutit de sare (optional) 1 varf de cutit piper negru proaspat macinat (optional) Mod de preparare: Asezati rosiile pe gratar, cu
  • Pizza Portobello
    Pizza Portobello (pentru 2 portii) Ingrediente: 1 lingurita ulei de masline extravirgin 1 catel de usturoi tocat 250 gr ciuperci curatate, fara codite 1 varf de cutit sare 1 varf de cutit piper negru macinat 300 gr branza mozzarella, feliata sau rasa 10
  • Penne cu rosii si busuioc
    Penne rigate cu rosii si busuioc Ingrediente pentru 4 portii: 400 g paste penne rigate 800 g de rosii (proaspete sau in conserva) 1 ceapa 2 linguri de ulei de masline 10 frunze proaspete de busuioc putin parmezan ras sare si piper, dupa
  • Rosii la gratar cu sos pesto
    Rosii la gratar cu sos pesto (pentru 6 portii) Ingrediente: 3 rosii proaspete 2 catei de usturoi 1 cana frunze de busuioc proaspat, maruntit 2 linguri ulei de masline extravirgin ½ cana parmezan ras 2 linguri seminte de pin (se gasesc in
  • File de somon umplut cu spanac
    File de somon umplut cu spanac (pentru 4 portii) Ingrediente: 4 fileuri de somon (de circa 150 gr fiecare) 1 varf de cutit sare 1 varf de cutit piper negru proaspat macinat 300 gr spanac, tocat mare 2 linguri sos pesto 1

Scrie o părere

Dacă vrei să discuţi mai multe despre stilul de viaţă sănătos şi alimentatia corectă, intră pe forum!

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele articole
Ultimele comentarii
Ultimele subiecte în forum
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare:
Aperitive, Promo, Retete South Beach faza III, Retete lacto vegetariene (375 / 446)


Salata de arugula si untisor (pentru 4 portii) Ingrediente sos de capsune: 150 g capsune, fierte la abur si taiate felii 1 lingura otet balsamic 1/2 lingura apa 1/2 lingura piper negru zdrobit Ingrediente vinegreta: ...