Rosii coapte cu busuioc si parmezan
4 Martie, 2010 Aperitive, Promo, Retete South Beach faza III, Retete lacto vegetariene |
![]() |
Rosii coapte cu busuioc si parmezan (pentru 6 portii)
Ingrediente:
- 3 rosii mari, bine coapte (750 gr), taiate in jumatati
- 1/4 cana ierburi aromate proaspete, maruntite (busuioc, patrunjel, maghiran)
- 1/2 cana pesmet
- 1/2 cana parmezan ras
- 2 catei de usturoi tocati marunt
- 1 varf de cutit sare
- 1 varf de cutit piper negru macinat
- 3 linguri ulei de masline extravirgin
Mod de preparare:
- Incalziti cuptorul la 175 de grade Celsius.
- Asezati rosiile intr-un vas antiaderent pentru cuptor, cu partea taiata in sus.
- Amestescati intr-un bol ierburile aromate, pesmetul, parmezanul, usturoiul, sarea , piperul si uleiul.
- Repartizati amestecul in mod egal pe jumatatile de rosii.
- Coaceti 30 de minute sau pana cand amestecul prinde o crusta.
- Rosiile se vor inmuia, dar fara sa-si piarda forma.
Informatii nutritionale per portie:
132 calorii, 4 gr proteine, 9 gr carbohidrati, 9 gr grasime, 2 gr grasimi saturate, 161 mg sodiu, 5 mg colesterol, 1 gr fibre.
Sursa: Cartea “Slabeste sanatos cu dieta South Beach”, de dr. Arthur Agatston, Bucuresti, Editura Curtea Veche, 2004
Mai cititi si...
- Rosii la gratar
Rosii la gratar (pentru 2 portii) Ingrediente: 2 rosii mari, bine coapte, taiate in doua pe orizontala 1 varf de cutit de sare (optional) 1 varf de cutit piper negru proaspat macinat (optional) Mod de preparare: Asezati rosiile pe gratar, cu - Pizza Portobello
Pizza Portobello (pentru 2 portii) Ingrediente: 1 lingurita ulei de masline extravirgin 1 catel de usturoi tocat 250 gr ciuperci curatate, fara codite 1 varf de cutit sare 1 varf de cutit piper negru macinat 300 gr branza mozzarella, feliata sau rasa 10 - Penne cu rosii si busuioc
Penne rigate cu rosii si busuioc Ingrediente pentru 4 portii: 400 g paste penne rigate 800 g de rosii (proaspete sau in conserva) 1 ceapa 2 linguri de ulei de masline 10 frunze proaspete de busuioc putin parmezan ras sare si piper, dupa - Rosii la gratar cu sos pesto
Rosii la gratar cu sos pesto (pentru 6 portii) Ingrediente: 3 rosii proaspete 2 catei de usturoi 1 cana frunze de busuioc proaspat, maruntit 2 linguri ulei de masline extravirgin ½ cana parmezan ras 2 linguri seminte de pin (se gasesc in - File de somon umplut cu spanac
File de somon umplut cu spanac (pentru 4 portii) Ingrediente: 4 fileuri de somon (de circa 150 gr fiecare) 1 varf de cutit sare 1 varf de cutit piper negru proaspat macinat 300 gr spanac, tocat mare 2 linguri sos pesto 1