Salata de arugula si untisor
4 Martie, 2010 Retete South Beach faza III, Retete post, Retete vegetariene, Salate |
![]() |
Salata de arugula si untisor (pentru 4 portii)
Ingrediente sos de capsune:
- 150 g capsune, fierte la abur si taiate felii
- 1 lingura otet balsamic
- 1/2 lingura apa
- 1/2 lingura piper negru zdrobit
Ingrediente vinegreta:
- 1/4 zeama de lamaie proaspat stoarsa
- 1/4 linguri otet de vin alb
- 1/2 cana ulei de masline extravirgin
- 1/4 linguri piper negru zdrobit
Ingrediente salata:
- 125 g frunze de arugula (planta cu frunze mici, verzi, foarte populara in bucataria italiana)
- 125 g frunze de untisor (creson)
- 16 capsune, fierte la abur si taiate jumatati
- 1 varf de cutit piper negru proaspat macinat
Mod de preparare a sosului de capsune:
- Amestecati intr-o cratita, la foc potrivit capsunele, otetul, apa si piperul.
- Fierbeti in clocote mici 25 de minute pana cand sosul se ingroasa usor, amestecand din cand in cand.
- Dupa ce se raceste turnati-l intr-un castron, acoperiti-l si tineti-l la frigider.
Mod de preparare a vinegretei:
- Intr-un castron mijlociu amestecati zeama de lamaie si otetul.
- Adaugati uleiul si piperul amestecand in continuu; acoperiti si puneti deoparte.
- Agitati vinegreta inainte de servire.
Pentru a servi:
- Intr-un castron mare amestacti arugula si untisorul cu vinegreta, din care ati pastrat 4 linguri.
- Repartizati salata in 4 farfurii.
- Cufundati in piper 4 jumatati de capsune, cu partea taiata.
- Asezati-le in jurul verdeturilor, impreuna cu alte 4 jumatati de capsune.
- Garnisiti fiecare farfurie cu 1 lingura din vinegreta pastrata si 2 linguri de sos de capsune.
Informatii nutritionale per portie:
308 calorii, 2 gr proteine, 13 gr carbohidrati, 28 gr grasime, 4 gr grasimi saturate, 22 mg sodiu, 0 mg colesterol, 4 gr fibre.
Sursa: Cartea “Slabeste sanatos cu dieta South Beach”, de dr. Arthur Agatston, Bucuresti, Editura Curtea Veche, 2004
Mai cititi si...
- Salata cuscus cu sos picant de iaurt
Salata de cuscus cu sos picant de iaurt (pentru 4 portii) Ingrediente cuscus: 1 lingura ulei de masline extravirgin 1 ceapa mica, tocata marunt 1 ramura de telina, tocata marunt 1 cana cuscus 1/2 cana apa Ingrediente sos picant de iaurt: - Capsune in otet balsamic
Capsune in otet balsamic (pentru 4 portii) Ingrediente: 1 kg capsune, fierte la abur si taiate jumatati 2 pachetele inlocuitor de zahar 3 linguri otet balsamic piper negru macinat grosier cateva fire de menta (optional) Mod de preparare: Intr-un castron mijlociu amestecati capsunele - Salata de ton, castraveti si ardei rosu cu sos de marar si lamaie
Salata de ton, castraveti si ardei rosu cu sos de marar si lamaie (pentru 4 portii) Ingrediente sosul de marar si lamaie: 1/4 cana ulei de masline extravirgin 3 linguri zeama de lamaie proaspat stoarsa 1-2 linguri marar - Salata de cuscus cu rosii si busuioc
Salata de cuscus cu rosii si busuioc (pentru 7 portii) Ingrediente: 3/4 cana cuscus fiert 1 rosie tocata 1/3 cana naut din conserva, scurs si uscat 2 hasme tocate 1 lingurita ulei de masline extravirgin 1 lingura zeama de lamaie proaspat stoarsa 1 - Salata de pui cu fistic
Salata de pui cu fistic (pentru 4 portii) Ingrediente salata: ½ cana fistic macinat fin ½ + ¼ lingurita sare ½ lingurita + 1 varf de cutit piper negru macinat 4 jumatati de piept de pui dezosat si fara