Salata cuscus cu sos picant de iaurt
4 Martie, 2010 Retete South Beach faza III, Retete lacto vegetariene, Salate |
![]() |
Salata de cuscus cu sos picant de iaurt (pentru 4 portii)
Ingrediente cuscus:
- 1 lingura ulei de masline extravirgin
- 1 ceapa mica, tocata marunt
- 1 ramura de telina, tocata marunt
- 1 cana cuscus
- 1/2 cana apa
Ingrediente sos picant de iaurt:
- 3 linguri zeama de lamaie stoarsa
- 3 linguri iaurt simplu degresat
- 1 lingura ulei de masline extravirgin
- 2 lingurite ghimbir proaspat, tocat marunt
- 1 catel de usturoi zdrobit
- 1 lingurita chimen macinat
- 1 lingurita coriandru macinat
- 1 varf de cutit piper negru, proaspat macinat
Ingrediente salata:
- 1/2 cana coacaze uscate sau stafide
- 1/2 cana naut din conserva, clatit si scurs
- 1/2 cana ardei gras rosu, taiat marunt
- 1/2 cana ardei gras verde, taiat marunt
- 1/2 cana patrunjel tocat
- 1/2 cana hasma taiata potrivit
- 1 lamaie taiata felii (optional)
Mod de preparare a cuscusului:
- Puneti uleiul intr-o cratita si incalziti-l la foc mediu.
- Adaugati ceapa si telina si caliti-le 2-3 minute, amestecand din cand in cand pana se inmoaie.
- Adaugati cuscusul si amestecati.
- Caliti-l 1 minut amestecand in continuu pana cand incepe sa se rumeneasca.
- Adaugati apa si aduceti la fierbere, amestecand usor.
- Apoi luati cratita de pe foc.
- Acoperiti-o si lasati-o sa stea 30 de minute pana cand cuscusul s-a racit si a absorbit tot lichidul; din cand in cand amestecati usor cu o furculita.
Mod de preparare a sosului picant de iaurt:
- Intr-un castron mare amestecati zeama de lamaie, iaurtul, uleiul, ghimbirul, usturoiul, chimenul, coriandrul si piperul.
- Bateti bine sosul inainte de a-l servi.
Mod de preparare a salatei:
- Pune-ti cuscusul intr-un castron mare.
- De jur-imprejur, in gramajoare separate, asezati coacazele sau stafidele, nautul, ardeii, verdeata si ceapa.
- Adaugati sosul.
- La masa, amestecati toate ingredientele.
- Daca doriti, decorati cu felii de lamaie.
Informatii nutritionale per portie:
393 calorii, 12 gr proteine, 69 gr carbohidrati, 9 gr grasime, 1 gr grasimi saturate, 31 mg sodiu, 1 mg colesterol, 8 gr fibre.
Sursa: Cartea “Slabeste sanatos cu dieta South Beach”, de dr. Arthur Agatston, Bucuresti, Editura Curtea Veche, 2004
Mai cititi si...
- Pui marocan la gratar
Pui marocan la gratar (pentru 4 portii) Ingrediente: 1/4 cana ulei de masline extravirgin 1 lingurita oregano uscat 1/2 lingurita enibahar macinat 1/2 lingurita chimen macinat 1/2 lingurita cuisoare macinate 2 catei de usturoi tocati 4 jumatati de piept de pui dezosat, fara - Salata de cuscus cu rosii si busuioc
Salata de cuscus cu rosii si busuioc (pentru 7 portii) Ingrediente: 3/4 cana cuscus fiert 1 rosie tocata 1/3 cana naut din conserva, scurs si uscat 2 hasme tocate 1 lingurita ulei de masline extravirgin 1 lingura zeama de lamaie proaspat stoarsa 1 - Salata de crevete cu sos de marar
Salata de crevete cu sos de marar (pentru 4 portii) Ingrediente salata de crevete: 1 cana vin alb sec 1 lingurita seminte de mustar ¼ lingurita boia de ardei iute 2 foi de dafin 1 lamaie taiata felii 750 gr crevete - Salata de arugula si untisor
Salata de arugula si untisor (pentru 4 portii) Ingrediente sos de capsune: 150 g capsune, fierte la abur si taiate felii 1 lingura otet balsamic 1/2 lingura apa 1/2 lingura piper negru zdrobit Ingrediente vinegreta: 1/4 zeama de lamaie proaspat - Pui Tandoori
Pui Tandoori (pentru 6 portii) Ingrediente: 3 piepti mari de pui (aproximativ 450 gr fiecare) 1/2 lingurita boia iute 1/2 lingurita sare (optional) 1 varf de cutit piper negru macinat 3 linguri zeama de lamaie proaspat stoarsa 1 cana iaurt simplu degresat 3