Capsune in ciocolata
Capsune in ciocolata (pentru 2 portii)
Ingrediente:
- 2 tablete de ciocolata amaruie de cate 30 gr fiecare, maruntite
- 1/2 lingura frisca vegetala nebatuta
- esenta de migdale
- 8 capsune
Mod de preparare:
- Amestecati ciocolata si frisca intr-o cratita si puneti-o la foc mic pana cand ciocolata se topeste, amestecand in continuu.
- Daca preparati la cuptorul cu microunde, puneti amestecul intr-un bol de yena si incalziti la temperatura medie, timp de 1 minut, amestecand dupa 30 de secunde.
- Adaugati esenta de migdale si lasati-o sa se racoreasca.
- Cufundati fiecare capsuna in ciocolata topita, lasnd sa se scurga sosul in exces.
- Asezati capsunele pe o hartie cerata.
- Tineti-le la frigider sau la congelator circa 15 minute, pana se incheaga ciocolata.
Informatii nutritionale per portie:
175 calorii, 3 gr proteine, 24 gr carbohidrati, 9 gr grasime, 6 gr grasimi saturate, 1 mg sodiu, 5 mg colesterol, 4 gr fibre.
Sursa: Cartea “Slabeste sanatos cu dieta South Beach”, de dr. Arthur Agatston, Bucuresti, Editura Curtea Veche, 2004
Mai cititi si...
- Caise in ciocolata
Caise in ciocolata (pentru 8 portii) Ingrediente: 60 gr ciocolata amaruie 24 caise uscate 1 lingura fistic maruntit Mod de preparare: Topiti ciocolata la foc mic amestecand in continuu. Cufundati pe jumatate caisele in ciocolata topita. Scurgeti excesul de ciocolata. Puneti caisele pe - Salata de arugula si untisor
Salata de arugula si untisor (pentru 4 portii) Ingrediente sos de capsune: 150 g capsune, fierte la abur si taiate felii 1 lingura otet balsamic 1/2 lingura apa 1/2 lingura piper negru zdrobit Ingrediente vinegreta: 1/4 zeama de lamaie proaspat - “Scoarta” de fistic
“Scoarta” de fistic Ingrediente: 1/2 patratele de ciocolata amaruie 1 cana fistic, curatat de coaja si prajit Mod de preparare: Topiti ciocolata la foc mic, amestecand in continuu, sau incalziti-o 2 minute la cuptorul cu microunde, amestecand 1 minut. Amestecati pana - Pere fierte la abur, umplute cu ciocolata
Pere fierte la abur, umplute cu ciocolata (pentru 2 portii) Ingrediente: 2 pere coapte, spalate 10 bucatele de ciocolata amaruie Mod de preparare: Taiati partea de sus a perelor, putin deasupra portiunii in care incep sa se bombeze. Scoateti casuta cu - Crema de urda cu migdale
Crema de urda cu migdale (pentru 1 portie) Ingrediente: ½ cana urda partial degresata ½ lingurita esenta de migdale ¼ lingurita esenta de vanilie 1 pachet inlocuitor de zahar 1 lingurita migdale prajite Mod de preparare: Amestecati intr-un castron urda, esenta de migdale