Pere fierte la abur, umplute cu ciocolata
Pere fierte la abur, umplute cu ciocolata (pentru 2 portii)
Ingrediente:
- 2 pere coapte, spalate
- 10 bucatele de ciocolata amaruie
Mod de preparare:
- Taiati partea de sus a perelor, putin deasupra portiunii in care incep sa se bombeze.
- Scoateti casuta cu samburi cu ajutorul unei lingurite.
- Umpleti fiecare para cu 5 bucatele de ciocolata.
- Puneti la foc “capetele” taiate ale perelor.
- Asezati fiecare para intr-o cupa care intra la cuptor.
- Puneti cupele intr-o cratita mijlocie si turmati apa in cratita, circa 2-3 cm.
- Dati apa in clocot la foc potrivit.
- Acoperiti cratita si lasati perele sa fiarba la abur circa 20 de minute pana cand devin translucide.
- Serviti-le fierbinti.
Informatii nutritionale per portie:
179 calorii, 2 gr proteine, 35 gr carbohidrati, 5 gr grasime, 2 gr grasimi saturate, 0 mg sodiu, 1 mg colesterol, 4 gr fibre.
Sursa: Cartea “Slabeste sanatos cu dieta South Beach”, de dr. Arthur Agatston, Bucuresti, Editura Curtea Veche, 2004
Mai cititi si...
- Capsune in ciocolata
Capsune in ciocolata (pentru 2 portii) Ingrediente: 2 tablete de ciocolata amaruie de cate 30 gr fiecare, maruntite 1/2 lingura frisca vegetala nebatuta esenta de migdale 8 capsune Mod de preparare: Amestecati ciocolata si frisca intr-o cratita si puneti-o la foc mic - Pui cu sos de vin
Pui cu sos de vin (pentru 4 portii) Ingrediente: 4 linguri ulei de masline extravirgin 1 catel de usturoi zdrobit 3 jumatati de piept de pui dezosat, fara piele, taiat fasii 1/8 lingurita sare 1/4 lingurita piper negru macinat mare 1/2 cana - Ciuperci umplute cu spanac
Ciuperci umplute cu spanac (pentru 8 portii) Ingrediente: 1 pachet (250 gr) spanac congelat, maruntit 1 lingurita sare 8 ciuperci mari 1 lingura ulei de masline extravirgin Mod de preparare: Puneti o cana de apa intr-o cratita mijlocie si lasati-o sa fiarba. Adaugati - “Scoarta” de fistic
“Scoarta” de fistic Ingrediente: 1/2 patratele de ciocolata amaruie 1 cana fistic, curatat de coaja si prajit Mod de preparare: Topiti ciocolata la foc mic, amestecand in continuu, sau incalziti-o 2 minute la cuptorul cu microunde, amestecand 1 minut. Amestecati pana - Dovleac in stil italian
Dovleac in stil italian (pentru 4 portii) Ingrediente: 1 dovleac lunguiet de 1 kg taiat in lungime si curatat de seminte 2 linguri ulei de masline 1 ceapa rosie mijlocie, taiata rondele subtiri 1 dovlecel (250 gr), taiat bucati de