Calorii Slăbuţe Cursuri profesionale de pictura
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Concurs Slăbuţe!Slabute TV

Rosii la gratar cu sos pesto

Aperitive, Retete South Beach faza I, Retete lacto vegetariene


Marina Capaţîna (Slăbuţa), Iniţiatorul mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România, Iniţiatorul Primei Petiţii Naţionale Pentru Dreptul la o Viaţă Sănătoasă, Artist Vizual, Co-Fondator Slabute.ro

Rosii la gratar cu sos pesto, articol scris de catre Slăbuţa

Rosii la gratar cu sos pesto (pentru 6 portii)

rosii gratar Rosii la gratar cu sos pestoIngrediente:

  • 3 rosii proaspete
  • 2 catei de usturoi
  • 1 cana frunze de busuioc proaspat, maruntit
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • ½ cana parmezan ras
  • 2 linguri seminte de pin (se gasesc in comert; pot fi inlocuite cu nuci sau alune)

Mod de preparare:

  1. Taiati rosiile in doua.
  2. Amestecati cu mixerul usturoiul, busuiocul, uleiul de masline, parmezanul si semintele de pin, pana cand obtineti o pasta uniforma. Repartizati pasta pe jumatatile de rosii.
  3. Puneti rosiile pe gratar si coaceti-le la o distanta de circa 7 cm fata de sursa de caldura, pana cand se rumenesc usor (circa 3-5 minute).

Informatii nutritionale per portie:

90 calorii, 3 gr proteine, 4 gr carbohidrati, 7 gr grasime, 2 gr grasimi saturate, 68 mg sodiu, 3 mg colesterol, 1 gr fibre.

Sursa: Cartea “Slabeste sanatos cu dieta South Beach”, de dr. Arthur Agatston, Bucuresti, Editura Curtea Veche, 2004

Mai cititi si...

  • Pui marinat cu ierburi aromate
    Pui marinat cu ierburi aromate (pentru 6 portii) Ingrediente: 6 jumatati de piept de pui dezosat, fara piele 1/2 cana vin alb 2 linguri ulei de masline extravirgin 1 lingura otet de vin alb 2 lingurite busuioc uscat maruntit 1 lingurita oregano
  • Somon la gratar cu rozmarin
    Somon la gratar cu rozmarin (pentru 4 portii) Ingrediente: 500 gr somon 2 lingurite ulei de masline extravirgin 2 lingurite zeama de lamaie proaspat stoarsa ¼ lingurita sare 1 varf de cutit piper negru proaspat macinat 2 catei de usturoi tocati 2 lingurite
  • File de somon umplut cu spanac
    File de somon umplut cu spanac (pentru 4 portii) Ingrediente: 4 fileuri de somon (de circa 150 gr fiecare) 1 varf de cutit sare 1 varf de cutit piper negru proaspat macinat 300 gr spanac, tocat mare 2 linguri sos pesto 1
  • Rosii la gratar
    Rosii la gratar (pentru 2 portii) Ingrediente: 2 rosii mari, bine coapte, taiate in doua pe orizontala 1 varf de cutit de sare (optional) 1 varf de cutit piper negru proaspat macinat (optional) Mod de preparare: Asezati rosiile pe gratar, cu
  • Peste oceanic in sos dietetic
    Peste oceanic in sos dietetic (pentru 4 portii) Ingrediente: 3 linguri margarina 1 cana sos Worcestershire (se gaseste in comert) 1/4 cana smantana cu continut redus de grasime 4 fileuri de peste oceanic (ex. limba de mare) Mod de preparare: Puneti margarina

Scrie o părere

Dacă vrei să discuţi mai multe despre stilul de viaţă sănătos şi alimentatia corectă, intră pe forum!

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele articole
Ultimele comentarii
Ultimele subiecte în forum
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare:
Aperitive, Retete South Beach faza I, Retete lacto vegetariene (92 / 127)


Frittata cu branza (pentru 2 portii) Ingrediente: 2 lingurite de margarina ½ cana ceapa taiata felii ½ cana gogosar taiat felii ½ dovlecel taiat felii 2 rosii mici, taiate cubulete 1 lingura de busuioc proaspat, ...