Rosii la gratar cu sos pesto
11 Februarie, 2010 Aperitive, Retete South Beach faza I, Retete lacto vegetariene |
Rosii la gratar cu sos pesto (pentru 6 portii)
Ingrediente:
- 3 rosii proaspete
- 2 catei de usturoi
- 1 cana frunze de busuioc proaspat, maruntit
- 2 linguri ulei de masline extravirgin
- ½ cana parmezan ras
- 2 linguri seminte de pin (se gasesc in comert; pot fi inlocuite cu nuci sau alune)
Mod de preparare:
- Taiati rosiile in doua.
- Amestecati cu mixerul usturoiul, busuiocul, uleiul de masline, parmezanul si semintele de pin, pana cand obtineti o pasta uniforma. Repartizati pasta pe jumatatile de rosii.
- Puneti rosiile pe gratar si coaceti-le la o distanta de circa 7 cm fata de sursa de caldura, pana cand se rumenesc usor (circa 3-5 minute).
Informatii nutritionale per portie:
90 calorii, 3 gr proteine, 4 gr carbohidrati, 7 gr grasime, 2 gr grasimi saturate, 68 mg sodiu, 3 mg colesterol, 1 gr fibre.
Sursa: Cartea “Slabeste sanatos cu dieta South Beach”, de dr. Arthur Agatston, Bucuresti, Editura Curtea Veche, 2004
Mai cititi si...
- Pui marinat cu ierburi aromate
Pui marinat cu ierburi aromate (pentru 6 portii) Ingrediente: 6 jumatati de piept de pui dezosat, fara piele 1/2 cana vin alb 2 linguri ulei de masline extravirgin 1 lingura otet de vin alb 2 lingurite busuioc uscat maruntit 1 lingurita oregano - Somon la gratar cu rozmarin
Somon la gratar cu rozmarin (pentru 4 portii) Ingrediente: 500 gr somon 2 lingurite ulei de masline extravirgin 2 lingurite zeama de lamaie proaspat stoarsa ¼ lingurita sare 1 varf de cutit piper negru proaspat macinat 2 catei de usturoi tocati 2 lingurite - File de somon umplut cu spanac
File de somon umplut cu spanac (pentru 4 portii) Ingrediente: 4 fileuri de somon (de circa 150 gr fiecare) 1 varf de cutit sare 1 varf de cutit piper negru proaspat macinat 300 gr spanac, tocat mare 2 linguri sos pesto 1 - Rosii la gratar
Rosii la gratar (pentru 2 portii) Ingrediente: 2 rosii mari, bine coapte, taiate in doua pe orizontala 1 varf de cutit de sare (optional) 1 varf de cutit piper negru proaspat macinat (optional) Mod de preparare: Asezati rosiile pe gratar, cu - Peste oceanic in sos dietetic
Peste oceanic in sos dietetic (pentru 4 portii) Ingrediente: 3 linguri margarina 1 cana sos Worcestershire (se gaseste in comert) 1/4 cana smantana cu continut redus de grasime 4 fileuri de peste oceanic (ex. limba de mare) Mod de preparare: Puneti margarina