Pui cu ciuperci
1 Aprilie, 2009 Mancaruri cu carne |
![]() |
Pui cu ciuperci
Timp de preparare: 1 ora
Ingrediente pentru 2 portii:
- 1 piept de pui,
- 1/2 kg de ciuperci,
- 4 rosii,
- 1 ceapa,
- 4 ardei capia,
- sare,
- cimbru
- si piper dupa gust.
Electrocasnice: aragaz
Ustensile de bucatarie: tigaie de teflon adanca.
Mod de preparare:
- Taiati ceapa rondele si o rumeniti intr-o tigaie de teflon care permite prajirea fara ulei.
- Peste 3-4 minute adaugati pieptul de pui taiat suvite si il lasati sa se rumeneasca 10 minute, dupa care adaugati ciupercile tocate si le lasati sa se friga amestecand des, ca sa nu se lipeasca, timp de aproximativ 15-20 de minute.
- La sfarsit adaugati rosiile taiate felii si le mai lasati inca 10 minute.
Sfatul bucatarului: nu este nevoie sa folositi ulei la aceasta reteta de suvite de pui cu ciuperci, deoarece ingredientele se vor frige in tigaia de teflon, nu se vor praji in ulei. Zeama de la ciuperci si rosiile vor fi suficiente ca sos la mancare.
Vezi discutiile despre aceasta reteta pe forum. Clic aici Pui cu ciuperci.
Mai cititi si...
- Sote de pui aromat
Sote de pui aromat (pentru 4 portii) Ingrediente: 2 linguri ulei de masline extravirgin 4 jumatati de piept de pui, dezosat si fara piele 1 ceapa mare feliata 2 catei de usturoi tocati 1 lingura frunze proaspete de rozmarin, maruntite ½ cana - Stufat de miel dietetic
Stufat de miel dietetic Ingrediente: 1 kg de carne de miel 4 legaturi de ceapa verde 4 legaturi de usturoi verde 1 lingurita de sare 1 lingurita de piper 4 linguri de bulion de rosii 100 gr ulei de masline Mod de preparare: Curatati carnea - Supa crema de ciuperci
Reteta preluata de la slabuta Laura, dar pe care eu am adaptat-o un pic. Supa crema de ciuperci (pentru 4 portii) Ingrediente: 1 ceapa – 90 gr o lingura faina soia – 15 gr ciuperci curatate - 430 gr 1 lingura - Crap cu sos de rosii, ceapa verde si lime
O reteta foarte simpla, dar deosebit de gustoasa si sanatoasa. Ingrediente pentru 2 portii: un peste/crap intreg proaspat sare, piper ceapa verde, cat mai multa rosii pasata – 400 gr 1 ulei masline Mod de preparare: Pestele se curata si se spala. Se - Ciuperci umplute cu spanac
Ciuperci umplute cu spanac (pentru 8 portii) Ingrediente: 1 pachet (250 gr) spanac congelat, maruntit 1 lingurita sare 8 ciuperci mari 1 lingura ulei de masline extravirgin Mod de preparare: Puneti o cana de apa intr-o cratita mijlocie si lasati-o sa fiarba. Adaugati
Februarie 23rd, 2012 at 18:42
am incercat reteta aseara si este delicioasa