Detoxifierea organismului
12 Mai, 2010 Detoxifiere, Hepatita, Promo, Sanatatea in familie |
![]() |
Continuam cu un alt articol din capitolul detoxifiere.
Detoxifierea organismului inseama curatarea de toxine in interiorul corpului prin mijloace naturale. Naturale si nu artificiale (chimice)!!!
Exista foarte multe produse pe piata, care sunt comercializate sub titulatura “pentru detoxifierea organismului” , daca ai de gand sa cumperi un produs de detoxifiere, asigura-te ca ingredientele continute in acesta sunt chiar naturale si nu sunt, de fapt, substante chimice (sintetice). Produsele de detoxifiere chimice (sintetice) pot face rau pe termen lung, deoarece acestea pot crea metaboliti care sunt daunatori pentru organismul uman.
Detoxifiere organismului – planul de baza
Include, in alimentatia zilnica / in dieta ta, o cantitate mai mare de fibre. Exemple de alimente cu continut ridicat de fibre alimentare: orezul brun, fructe / legume ecologice si proaspete, varza, broccoli, spirulina, sfecla, ridichi, anghinare, si algele.
- Detoxifica si protejeaza ficatul prin folosirea de plante ca: brusture, lapte de ciulini, radacina de papadie si consumul de ceai verde.
- 2 grame de vitamina C, care permite si ajuta organismului sa produca glutation. Glutationul este un compus al ficatului, care ajuta la eliminarea toxinelor.
- Consum regulat de apa proaspata.
- Respira profund, pentru patrunderea a mai mult oxigen in organism.
- Inlocuieste stresul si emotiile negative cu emotii sau sentimente pozitive.
- Mergi la sauna. Prin transpiratie se elimina toxine, in special, metale grele.
- Cand faci baie, foloseste o perie cu care sa te sapunesti, acest procedeu deschide porii infundati.
- Exercitiile si, in general, sportul, imbunatatesc circulatia sanguina, ceea ce ajuta la eliminarea rapida a toxinelor din organism.
Detoxifierea organismului completa folosind minerale
Seleniu. Ajuta la producerea de glutation-peroxidaza, care detoxifica organismul. O molecula de glutation-peroxidaza este compusa din 4 atomi de seleniu. Studiile arata ca seleniul protejeaza ficatul, acest lucru este important mai ales pentru persoanele care sufera de ciroza din cauza alcoolului.
Fumatul poate reduce nivelul de seleniu din organism, astfel, fumatorii necesita cresterea aportului de seleniu.
Alimente bogate in seleniu sunt: orezul brun, carnea de pui, usturoiul, broccoli, ceapa, cerealele integrale si legumele.
Zinc. Acest mineral este esential pentru reducerea radicalilor liberi din organism.
Radicalii liberi sunt substante nocive care, s-a dovedit ca, au o contributie majora in procesul de imbatranire. Radicalii liberi se formeaza din cauza toxinelor, radiatiilor, luminii ultraviolete si poluantilor atmosferici.
Zincul este, de asemenea, o “conditie” necesara pentru absorbtia adecvata de vitamina E.
Surse naturale de zinc sunt: stridiile, pestele, nucile pecan, boabele de soia, semintele de floarea soarelui si patrunjelul.
Acid ascorbic. Doze mari de acid ascorbic pot fi folosite pentru detoxifierea organismului. Cantitatea de acid ascorbic utilizata in detoxifiere este de la 5 grame la 10 grame pe zi timp de 1 saptamana.
Acidul ascorbic creste rata de detoxifiere a diferitelor organe si ajuta la eliminarea mai rapida a toxinelor. Acidul ascorbic “dezactiveaza” formatiunile de radicali liberi din organism.
Pentru efect maxim, acidul ascorbic ar trebui sa fie luat in doze divizate, repartizate pe parcursul zilei.
De exemplu, daca vrei sa iei 5 grame de acid ascorbic intr-o zi, imparte dozele asa: 1 gram in timpul micului dejun, 2 grame in timpul pranzului, 1 gram la cina, si 1 gram inainte de a merge la culcare (luat cu lapte).
Daca aveti un stomac sensibil, luati minerale non-acide, cum ar fi ascorbatul de sodiu, ascorbatul de calciu sau ascorbatul de magneziu.
Mai cititi si...
- Detoxifierea ficatului
Ficatul are un rol major in eliminarea toxinelor din organism si substantelor care provoaca alergii. Pentru a avea un ficat sanatos trebuie sa ii “furnizam” antioxidantii necesari, pe care ii foloseste in procesul de detoxifiere. Nutrienti Extract de - Detoxifierea colonului
Pentru o mai buna functionare a organismului, si tractul gastrointestinal trebuie sa fie curatat in mod corespunzator, astfel incat sa poata elimina deseurile din organism mai eficient. Daca tractul gastrointestinal nu isi face bine treaba, se - Ce este detoxifierea?
Acest articol deschide capitolul “Detoxifiere“, care va fi abordat in detaliu in articolele ce vor urma. O dieta de detoxifiere sanatoasa poate avea un impact foarte pozitiv asupra sanatatii tale, dar daca nu ai mai detoxifiat - Detoxifierea pielii
Toxicitatea cutanata este o afectiune in care pielea nu este in masura sa indeplineasca functiile sale la nivel optim. Functiile pielii sunt legate de reglarea temperaturii, secretia unei substante acide care inhiba bacteriile si eliminarea deseurilor - Glutation
Glutationul este o peptida compusa din aminoacizii cisteina, glicina si acid glutamic. Are functie de coenzima si actioneaza ca antioxidant, reactionand cu agentii oxidanti potential periculosi, oxidandu-i, lucru, cu importanta majora in functionarea normala a proteinelor,