Maki sushi, 2.7 puncte WW
26 Aprilie, 2010 Aperitive, Dieta Weight Watchers, Promo |
![]() |
Maki sushi (pentru 4 portii)
Ingrediente:
- 75g orez brun cu bob mediu
- 100 g somon afumat
- 40 g castravete proaspat
- 60 g morcov
- 2 linguri otet balsamic
- 1/2 lingurita zahar
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita sos de soia
- 3 linguri vin alb
- 1 lingurita miere
- 3 foi nori
Au iesit 3 rulouri, 475 g in total.
Mod de preparare:
- Orezul se fierbe in apa cu sare. Dupa ce a fiert se lasa acoperit cu capac 10 minute.
- Intre timp se pun intr-o craticioara otetul balsamic, vinul, sarea, zaharul, mierea si sosul de soia. Se pune cratita pe foc, pana da in clocot.
- Dupa ce au trecut cele 1o minute, orezul se pune pe un platou intins, se pune compozitia de mai sus peste si se lasa sa se raceasca.
- Sosul preparat nu trebuie sa fie prea mult, ci doar cat sa “inveleasca” boabele de orez.
- Dupa ce s-a racit (de preferat langa un geam deschis), se iau foile nori umezite in prealabil, se pune un strat de orez, in mijloc se pun legumele si pestele, si se ruleaza cu ajutorul unui covoras de bambus.
- Ruloul obtinut se taie in bucatele mai mici cu ajutorul unui cutit umezit.
- Se serveste cu wasabi, sos de soia, sos chinezesc facut din otet de orez, chili si ardei rosii.
Pofta buna!
Alte informatii nutritionale: Calorii Maki Sushi
Mai cititi si...
- Sushi, 4.9 puncte
Sushi preparat dupa aceasta reteta are 4.9 pucte la 100 gr. Ingrediente pentru 4 portii: Orez cu bob rotund Scotti, (130 gr) Alge de mare Sushi Nori, Blue Dragon, (2 foi) Miere (de tei, poliflora), (3 lingurite) Otet de mere, - Pui cu otet balsamic
Pui cu otet balsamic (pentru 6 portii) Ingrediente: 6 jumatati de piept de pui dezosat si fara piele ½ lingurite frunze proaspete de rozmarin, maruntite 2 catei de usturoi tocati ½ lingurita piper negru proaspat macinat ½ lingurita sare 2 linguri - Orez negru cu sparanghel si sos de creveti (la abur)
Ingrediente pentru 4 portii: foto: Arhiva Slabute.ro 310 gr orez negru nefiert 305 gr creveti curatati (decorticati) 200 ml smantana pentru gatit 15% (se poate inlocui cu iaurt) sare de mare piper 230 gr sparanghel (8 fire) Mod de preparare: In vasul fara gauri - Pate cu jeleu de rodie
Pate cu jeleu de rodie Ingrediente: ficat de pui – 500 gr ulei de masline – 2 linguri ceapa-salota – 4 bucati usturoi – 2 catei vin alb sec – 100 ml unt – 150 gr ienupar – 7 boabe suc proaspat de rodie - Taboule aux Quinoa
Ingrediente salata: 77 gr quinoa 1 legatura patrunjel 1 castravete 1 rosie mare sau 2 medii 1 legatura ceapa verde Ingrediente sos: 1/4 suc de lamaie (3-4 linguri) 1/4 ulei de masline (3 linguri ) 1/4 lingurita piper 1/2 lingurita sare Mod de preparare: Quinoa se spala