Cheesecake de lamaie-ciocolata, fara gluten
6 Decembrie, 2011 Deserturi, Dulciuri, Promo, Retete Craciun |
![]() |
Ingrediente blat:
250 gr faina de migdale
- 1 lingura cu varf de cacao
- 1 ou
- 125 gr unt
- 80 gr sirop agave
- putina sare
Ingrediente crema:
- 600 gr crema de branza (cream-cheese)
- 3 oua
- 100 gr sirop agave
- 1 limette
- 100 gr ciocolata neagra (procent mare de cacao)
- 40 gr praf de budinca frisca
Mod de preparare aluat:
- Se pregateste un aluat din faina de migdale, cacao, sare, sirop de agave, ou si unt.
- Se inveleste intr-o folie alimentara si se pune pentru 30 de minute la frigider.
- Dupa 30 de minute, se intinde aluatul si se aseaza atent intr-o forma cu diam. 22 cm. Se preseaza marginile.
Mod de preparare crema:
- Crema de branza se bate cu ouale si siropul de agave. Se adauga incet praful de budinca si inca o data se mixeaza.
- Toata compozitia se imparte in doua parti.
- In prima parte se adauga sucul de la 1 limette si coaja rasa, in cealalta parte – ciocolata neagra topita in bain-marie cu 1 lingura de apa.
- Peste aluat, se aseaza mai intai stratul amestecat cu ciocolata, se niveleaza. Deasupra, se aseaza stratul amestecat cu limette.
- Se da la cuptor preincalzit la 175C, ~50 minute. Dupa ce, cheesecake-ul este gata, se deschide usa de la cuptor si se lasapentru inca 30 de minte.
- Dupa ce s-a racit, se pune la frigider pentru 2-3 ore.
Craciun Fericit si Pofta Buna!
sursa foto: livejournal.com
Mai cititi si...
- Cheesecake de lamaie-mac, fara gluten
Ingrediente blat: 250 gr faina de migdale 1 ou 125 gr unt 75 gr sirop agave putina sare Ingrediente umplutura de mac: 150 gr mac 1 galbenus 2 linguri sirop de agave Ingrediente crema: 500 gr crema de branza (cream-cheese) 3 oua 100 gr sirop agave 1 lingurita coaja - Sarlota de ciocolata, Montignac Faza II
Ingrediente: 1 avocado 1 pahar mare de 400 gr de zmeura 2 tablete de ciocolata 75% cacao 2 linguri de lapte de cocos ( cocos, apa, emulgator) 2 linguri (mari de ciorba) de sirop de agave Mod de preparare: Am facut din - O, brad frumos si dietetic, fara gluten!
Ingrediente pentru 1 brad: 1 pahar faina de migdale putina sare 1/2 lingurita praf de copt 50 gr unt moale 50 gr sirop de agave 1 1/2 linguri miere, incalzita putin de tot 1 galbenus cate 1/4 lingurita de: ghimbir, scortisoara, cardamon, nucsoara - Cheesecake sicilian aromat de Craciun
Iti propunem o alta varianta de desert dietetic delicios pentru masa de Craciun – o reteta de cheesecake sicilian. Ingredientele sunt pentru 12 portii, iar o portie are ~230 kcal. Ingrediente blat: oua – 2 bucata fructoza/sirop agave/miere – - Prajiturele de cocos fara foc, pentru Craciun
Ingrediente pentru 16 prajiturele: zahar brun/fructoza/sirop de agave – 100 gr galbenusuri fierte – 4 bucati unt – 30 gr rom/lichior de oua – 3 linguri nuca de cocos rasa – 100 gr ciocolata Mod de preparare: Toate ingredientele, in afara de ciocolata,
Ianuarie 13th, 2012 at 21:57
Buna Slabuta,
Pai tocmai de asta ziceam pentru ca le-am comparat gata macinate si erau la fel ca faina (bine, nu foarte fine ci putin mai grunjoase
). Cand le-am pus la cuptor au inceput sa lase grasime nu inainte… 
Ianuarie 13th, 2012 at 2:47
Buna Flory,
Tu ai macinat in casa migdalele? Daca iti mai aduci aminte, cum aratau dupa macinare? erau deja uleioase si lipicioase? Eu cand am folosit prima data faina de migdale (la niste biscuiti), am macinat migdalele prea mult, ‘curgea’ grasimea din ele. Dupa macinare era mai mult o pasta decat faina, din punct de vedere textura.
Ianuarie 12th, 2012 at 19:13
Eu nu stiu cum a iesit la voi dar la mine nu a fost nu stiu ce. Foarte multa grasime iesita la suprafata (de la migdale) care, pe langa faptul ca arata aiurea nu era nici foarte placuta la gust. Branza a prins un gust destul de aiurea de la migdale iar imaginea din poza…foarte departe de realitate. Nu zic, am avut 2 straturi dar nu asa cum ma asteptam. Oricum a fost bun, decat nimic