Calorii Slăbuţe Cursuri profesionale de pictura
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Concurs Slăbuţe!Slabute TV

Supe dietetice

Ciorbe, supe, borsuri


Marina Capaţîna (Slăbuţa), Iniţiatorul mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România, Iniţiatorul Primei Petiţii Naţionale Pentru Dreptul la o Viaţă Sănătoasă, Artist Vizual, Co-Fondator Slabute.ro

Supe dietetice, articol scris de catre Slăbuţa

SUPA DE LEGUME

Ingrediente:

  • 4 căţei de usturoi
  • 6 cepe
  • 1-2 roşii
  • 3 litri de apă
  • 2 ardei graşi
  • 5 morcovi
  • o ţelină
  • o legătură de pătrunjel
  • condimente: sare, curry, piper

Mod de preparare: Se toacă mărunt morcovii şi ţelina şi se pun la fiert, se toacă apoi ardeii şi roşiile, la sfârşit se adaugă ceapa şi usturoiul tăiate mărunt. Legumele se ţin la foc mic până când se fierb. La final, se adaugă pătrunjel şi, după gust, condimentele.

suparosii 130x98 Supe dieteticeSUPĂ DE ROŞII

Ingrediente:

  • o ceapă
  • un morcov
  • o rădăcină de pătrunjel (albitură)
  • 3 linguri de ulei
  • 3-4 roşii (pastă de roşii)
  • o lingură de orez
  • sare (foarte puţină)
  • pătrunjel verde

Mod de preparare: Ceapa tocată mărunt împreună cu morcovul şi rădăcină de pătrunjel, date prin răzătoare mare, se călesc în ulei şi jumătate de ceşcuţă de apă, timp de 3 minute. Se sting cu 2l apă fierbinte. Când începe să clocotească se pun orezul şi roşiile (curăţate de coajă şi tăiate mărunt). Se potriveşte de sare şi se mai lasă să fiarbă 20-30 de minute. Se opreşte focul şi se presară pătrunjel tocat.

Mai cititi si...

  • Dietă de slăbire cu orez
    Cum o spun cei care susţin aceste diete, cu ajutorul orezului putem nu doar să slăbim, dar şi să ne detoxifiem organismul. Orezul are capacitatea de a absoarbe şi scoate din organism sărurile, reziduurile şi
  • Pulpa de porc cu legume trasa la tigaie
    Ingrediente: pulpa de porc dezosata si degresata, 1045g ciuperci, 575g ceapa rosie, 170g morcov, 145g telina, 60g ardei gras rosu, 108g usturoi, 50g vin rosu sec, 50ml sare, piper, busuioc, cimbru si oregano Mod de preparare: Se curata legumele. Ceapa se taie fasii, ciupercile se pastreaza
  • Ardei umpluti cu pate
    Ardei umpluti cu pate Ingrediente pentru 6 portii: ficat de vita – 350 gr carne tocata de vita – 150 gr ardei gras – 3 bucati ceapa, marime mare – 1 bucata usturoi pisat – 2 catei spanac – 100 gr ulei de
  • Pulpa de curcan cu legume, la cuptor
    Ingrediente: pulpa superioara de curcan fara os si piele, 860g 1 conserva ciuperci intregi, 220g 1 cutie rosii decojite, 150g 1 ceapa rosie, 35g 1 morcov, 130g 1 ardei gras rosu, 195g 4-5 catei de usturoi, 18g vin alb sec, 100ml ulei de masline
  • Pilaf cu ciuperci si verdeata
    Ingrediente: 600-700 gr ciuperci 1 bucata ceapa o ceasca orez integral 3 linguri ulei (de preferat ulei de masline) sare verdeata tocata Mod de preparare: Ceapa tocata se caleste in uleiul incins, se adauga apoi orezul, se caleste putin si se stinge cu

Scrie o părere

Dacă vrei să discuţi mai multe despre stilul de viaţă sănătos şi alimentatia corectă, intră pe forum!

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele articole
Ultimele comentarii
Ultimele subiecte în forum
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: