Supe dietetice
22 Decembrie, 2008 Ciorbe, supe, borsuri |
SUPA DE LEGUME
Ingrediente:
- 4 căţei de usturoi
- 6 cepe
- 1-2 roşii
- 3 litri de apă
- 2 ardei graşi
- 5 morcovi
- o ţelină
- o legătură de pătrunjel
- condimente: sare, curry, piper
Mod de preparare: Se toacă mărunt morcovii şi ţelina şi se pun la fiert, se toacă apoi ardeii şi roşiile, la sfârşit se adaugă ceapa şi usturoiul tăiate mărunt. Legumele se ţin la foc mic până când se fierb. La final, se adaugă pătrunjel şi, după gust, condimentele.
Ingrediente:
- o ceapă
- un morcov
- o rădăcină de pătrunjel (albitură)
- 3 linguri de ulei
- 3-4 roşii (pastă de roşii)
- o lingură de orez
- sare (foarte puţină)
- pătrunjel verde
Mod de preparare: Ceapa tocată mărunt împreună cu morcovul şi rădăcină de pătrunjel, date prin răzătoare mare, se călesc în ulei şi jumătate de ceşcuţă de apă, timp de 3 minute. Se sting cu 2l apă fierbinte. Când începe să clocotească se pun orezul şi roşiile (curăţate de coajă şi tăiate mărunt). Se potriveşte de sare şi se mai lasă să fiarbă 20-30 de minute. Se opreşte focul şi se presară pătrunjel tocat.
Mai cititi si...
- Dietă de slăbire cu orez
Cum o spun cei care susţin aceste diete, cu ajutorul orezului putem nu doar să slăbim, dar şi să ne detoxifiem organismul. Orezul are capacitatea de a absoarbe şi scoate din organism sărurile, reziduurile şi - Pulpa de porc cu legume trasa la tigaie
Ingrediente: pulpa de porc dezosata si degresata, 1045g ciuperci, 575g ceapa rosie, 170g morcov, 145g telina, 60g ardei gras rosu, 108g usturoi, 50g vin rosu sec, 50ml sare, piper, busuioc, cimbru si oregano Mod de preparare: Se curata legumele. Ceapa se taie fasii, ciupercile se pastreaza - Ardei umpluti cu pate
Ardei umpluti cu pate Ingrediente pentru 6 portii: ficat de vita – 350 gr carne tocata de vita – 150 gr ardei gras – 3 bucati ceapa, marime mare – 1 bucata usturoi pisat – 2 catei spanac – 100 gr ulei de - Pulpa de curcan cu legume, la cuptor
Ingrediente: pulpa superioara de curcan fara os si piele, 860g 1 conserva ciuperci intregi, 220g 1 cutie rosii decojite, 150g 1 ceapa rosie, 35g 1 morcov, 130g 1 ardei gras rosu, 195g 4-5 catei de usturoi, 18g vin alb sec, 100ml ulei de masline - Pilaf cu ciuperci si verdeata
Ingrediente: 600-700 gr ciuperci 1 bucata ceapa o ceasca orez integral 3 linguri ulei (de preferat ulei de masline) sare verdeata tocata Mod de preparare: Ceapa tocata se caleste in uleiul incins, se adauga apoi orezul, se caleste putin si se stinge cu