Ardei umpluti cu pate
10 Aprilie, 2012 Mancaruri cu carne, Retete Pasti |
![]() |
Ardei umpluti cu pate
Ingrediente pentru 6 portii:
ficat de vita – 350 gr
- carne tocata de vita – 150 gr
- ardei gras – 3 bucati
- ceapa, marime mare – 1 bucata
- usturoi pisat – 2 catei
- spanac – 100 gr
- ulei de masline – 1 lingura
- nucsoara, praf – 1 varf de cutit
- patrunjel si marar tocat – 1 lingura
- salvie, frunze – 2 bucati
- sare – dupa gust
Mod de preparare:
- Ceapa se toaca marunt si se innabusa in ulei de masline, ~8 minute.
- Spanac si salvia se spala, se usuca si se toaca marunt.
- Ficatul se spala si se da prin masina de tocat, se amesteca cu carne tocata de vita, spanac, ceapa si verdeata.
- Se condimenteaza cu nucsoara, sare si piper, se amesteca foarte bine.
- Ardeiul gras se spala, se imparte in doua jumatati si se curata de seminte.
- Jumatatile de ardei se umplu cu masa obtinuta si se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt.
- Se dau la cuptor preincalzit pentru ~20-25 minute, 180C.
Pofta buna!
Mai cititi si...
- Lasagna cu spanac
Lasagna cu spanac (pentru 2 portii) Ingrediente: 500 gr spanac 1 ceapa 1 lingura ulei 1 catel usturoi sare, piper nucsoara rosii dintr-o conserva (850 ml) boia de ardei 1/2 lingurita oregano 1 lingura faina 250 gr branza de vaci 6 foi lasagna frunze de busioc Mod de preparare: Spanacul se - Pate de Pasti
Pate de Pasti Ingrediente pentru 10 portii: file de porc – 250 gr ficat de porc – 350 gr pulpa de pui, dezosata, fara piele, fiarta – 350 gr ceapa, marime mica – 1 bucata usturoi – 3 catei ardei gras verde, - Salata de Craciun cu pui
Ingrediente pentru 10 portii: piept de pui – 1 kg salata – 2 capatani ceapa verde – 1 legatura ridiche – 4 bucati medii ardei gras verde – 3 bucati ceapa – 3-4 bucati medii unt – 15-20 gr rodie – 1/2 bucata - Salata de spanac, Montignac Faza I
Reteta pentru faza I dieta Montignac, recomandata de slabuta Teodora Ingrediente: jumatate kg de spanac 2 fire de ceapa verde o legatura mica de marar proaspat ulei de masline otet sare Mod de preparare: Se spala bine spanacul. Se taie fasii. Se spala si se taie - Ardei umpluti cu carne, Montignac faza I
Este o reteta de ardei umpluti pe care in nici un caz nu trebuie sa o ocoliti. Sunt foarte buni, dietetici si se potrivesc de minune pentru faza I Montignac. Ingrediente: 7 ardei 1/2 kg de carne tocata