Supa crema de dovleac
5 Martie, 2012 Ciorbe, supe, borsuri, Promo |
![]() |
Ingrediente:
700 gr dovleac
- 1 ceapa
- 100 ml frisca 20%
- sare, piper, dupa gust
- 1 lingurita suc de lamaie (optional)
- sos de soia, dupa gust
- varf de cutit pudra/praf boia de ardei dulce
- cascaval cheag tare, dupa gust
Mod de preparare:
Dovleacul se portioneaza si impreuna cu ceapa se pune pe foc mic, pana cand este gata.
Ceapa se scoate, iar dovleacul se face piure cu ajutorul unui blender. Se adauga putin lichid in care a fiert.
Se sareaza, pipereaza, se adauga frisca si se pune pe foc (nu se fierbe!) pentru a incalzi putin.
Supa se ia de pe foc, se imparte in farfurii, se adauga cateva picaturi de suc de lamaie si sos de soia (dupa gust).
Se presara putina ceapa verde taiata marunt si boia de ardei dulce.
Deasupra, se mai adauga si putin cascaval cu cheag tare razuit.
Pofta buna!
credit foto: livejournal.com
Mai cititi si...
- Supa acrisoara cu putine calorii
Cca 125 kcal/portie Ingrediente: 500 g miez de dovleac 50 g ceapa tocata 1 l. s. unt 2 l. c. miere 1 l. s. otet de sherry 700 ml supa limpede de legume sare putin piper alb proaspat macinat nucsoara 2 rosii 2 l. s. marar - Ficatei de pui la cuptor
Ingrediente: ficatei de pasare – 1 kg 1 ceapa mare – 150 gr 1 lingura boia dulce de ardei – 7 gr 1 lingurita vegeta – 10 gr sare si piper dupa gust (eu am folosit 4 gr de piper - Chiftelute din soia, Montignac
Chiftelute din soia, a la Monti Ingrediente: 100 gr soia granule 4 catei de usturoi – 15 gr 1 ceapa – 75 gr patrunjel – 9 gr 2 linguri ulei masline – 15 gr 2 linguri faina de naut – 17 gr sare, - Supa crema de avocado
Ingrediente: 2 bucati de avocado 750 ml supa limpede de legume sau pui 1 bucata file de pui 150 ml smantana pentru gatit 100 ml vin alb sec ceapa verde suc de lamaie, 1 lingura paprika, sare, piper dupa gust Mod de preparare: File-ul de - Rulada din curcan si fasole pastai, la abur
Ingrediente pentru rulada: 450 gr file de curcan 1 mar verde (~150 gr) 1 ceapa mare (~160 gr) sare, piper, condimente dupa gust Ingrediente pentru umplutura: 100 gr fasole verde pastai 100 gr cascaval, cheag tare 50 gr nuci Mod de preparare: Marul si ceapa