Calorii Slăbuţe Cursuri profesionale de pictura
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Concurs Slăbuţe!Slabute TV

SUNT RESPONSABIL – Slabute Social

Promo, Social


Dorin Sirbu (Vadmin) este Co-Fondator al celei mai ample campanii online de informare si promovare a stilului de viata sanatos, campanie cunoscuta sub denumirea Slabute. Dorin Sirbu este preocupat, inca de la varste fragede, de stiinta, filosofie si oameni. A activat cu succes in diverse domenii si a inventat concepte noi atat in domeniul tehnic, cat si social.

SUNT RESPONSABIL – Slabute Social, articol scris de catre Vadmin

dorin sirbu SUNT RESPONSABIL   Slabute Social“Lumea in care traim este o matematica foarte complexa si tot ce se intampla este o consecinta fireasca a actiunilor fiecaruia dintre noi.” … asa a aparut si Slabute, ca o “consecinta fireasca” a actiunilor Slabutei, sustinuta de catre mine si apoi inca de cateva zeci de oameni exceptionali (Slabute Senior, Slabute cu Experienta, Slabute Lider, Slabute Model si alti membri de onoare din comunitate), actiuni fara de care in prezent nu am avea una dintre cele mai active tari din lume care militeaza pentru stilul de viata sanatos.

Ca sa fie inteles contrastul, sa ne inchipuim, prin absurd, ca impreuna am fi creat o comunitate care promova scandalul, pornografia si violenta si o ridicam la acest nivel … “consecinta fireasca” ar fi fost un pic altfel.

Inainte de a trece la prezentarea Sunt Responsabil, trebuie explicate cateva aspecte si nelamuriri importante, pentru ca o actiune responsabila trebuie facuta doar in cunostinta de cauza.

Realitatea

Democratia este exceptionala fara indoiala, pentru ca fiecare are dreptul la libera exprimare, dar vine si cu un pret foarte mare – responsabilitatea. Daca in procesul de libera exprimare, oamenii vor promova (crea sau sustine) intr-un mod iresponsabil lucruri incorecte/nocive, societatea va fi incorecta/nociva, iar daca oamenii vor promova lucruri corecte/bune, societatea va fi corecta/buna. Este matematic de simplu.

Fiecare om conteaza, pentru ca astfel este construita societatea contemporana. Intr-o forma directa sau indirecta, zilnic, fiecare om “alege” si in timp “alegerea lui” se indeplineste. Toate lucrurile care se intampla unei persoane sunt o consecinta directa a lucrurilor facute (sau ignorate) anterior si nimeni nu poate evita consecintele acestui principiu simplu.

Complicatii

In epoca contemporana cea mai mare provocare va fi sa faceti diferenta dintre bine si rau. Metodele de comunicare si promovare sunt atat de avansate incat cu greu se poate face diferenta dintre ce este bine si ce este rau. De obicei, se merge pe ideea “cel mai cunoscut este cel mai bun”, dar timpul a demonstrat ca acest principiu nu este intotdeauna corect.

Sa luam un exemplu cunoscut. Aditivii alimentari si produsele care pot dauna organismului existau cu mult inaintea Slabute. Pe vremuri, majoritatea achizitionau un anumit aliment “doar pentru ca era cunoscut” si “promitea” unele calitati, fara a exista o preocupare, in mod special, fata de celelalte aspecte ale produsului respectiv (ex: ingrediente).

Acest principiu poate fi extins si la personalitati. Exista personalitati care “exceleaza” doar prin faptul ca sunt cunoscute si au existat oameni de stiinta care nu au fost cunoscuti decat dupa moarte, atunci cand munca lor a fost preluata si comercializata de catre altii.

Este foarte usor de observat cat de complicat este sa faci diferenta dintre bine si rau. Nu ne propunem sa facem referinta la ce este bun si ce este rau, pentru ca acest proces de distinctie ramane la latitudinea fiecaruia si poate fi realizat doar printr-un proces lung de cunoastere. Cu cat cunoasteti mai multe, cu atat capacitatea de a distinge dintre bine si rau va fi mai aproape de adevar. Cunoasterea este si ea un act de responsabilitate.

Paradox

Majoritatea nu sunt de acord cu nivelul la care se afla societatea si totusi lucrurile care contribuie la declinul societatii au cel mai mare succes.

Timp de 3 ani nu am auzit sa se vorbeasca aproape pe nicaieri despre prima comunitate pentru stilul de viata sanatos si totusi exista atatea lucruri nocive pe care le cunosc aproape toti.

Cum poti sa nu apreciezi timpul si cunostintele unui om care ajuta atat pe tine, cat si alte cateva sute de mii de oameni?!

Actul de responsabilitate

splash social1 SUNT RESPONSABIL   Slabute SocialIn 2008 am creat prima comunitate 100% pentru stilul de viata sanatos. Este o initiativa unica deoarece are la baza principii noi, care usor pot fi observate. Fiind o initiativa creata din responsabilitate, cunoastere si pasiune, Slabute nu este un site de bannere cu fast-food, pastile de slabit, nu promoveaza nici un produs nociv, nu scrie articole de promovare ascunsa (advertoriale), nu prezinta articole incorecte, nu promoveaza comportamentul necivilizat, nu promoveaza scandalurile, etc. Dimpotriva, prezinta o atitudine onesta si corecta pentru fiecare vizitator in parte; in acelasi timp, fiind cel mai avansat concept din domeniu.

Zilnic informam corect, ajutam si punem la dispozitie cele mai avansate tehnologii si aducem un aport considerabil societatii pentru ca fiecare sa traiasca mai sanatos intr-o lume mai buna. Este un efort care usor poate depasi imaginatia fiecaruia.

Acesta este un act de responsabilitate din partea noastra si a tuturor celor implicati activ alaturi de noi.

Totusi, adevaratul succes in promovarea stilului de viata sanatos si a celorlalte valori de pe Slabute va fi atunci cand toate acestea vor deveni o preocupare a fiecaruia dintre voi si toate cele prezentate aici pe Slabute vor fi cunoscute de catre fiecare.

Va punem la dispozitie una dintre cele mai inovatoare si complete initiative pentru promovarea stilului de viata sanatos si va invitam la un act de responsabilitate alaturi de noi.

SUNT RESPONSABIL

Va anuntam lansarea noii sectiuni responsabil.slabute.ro . Aici va prezentam metodele prin care puteti sa va implicati si sa ajutati:

Emblema acestei campanii reprezinta o mana cu litera “S”. Acest simbol este esenta campaniei de sustinere a stilului de viata sanatos si a valorilor promovate pe Slabute – “promit sa fiu responsabil”.

A fost deschisa o sectiune de donatii, din doua motive: 1. Slabute a crescut foarte mult si are nevoie de tot mai multe resurse financiare; 2. Promovarea stilului de viata sanatos trebuie sa fie o preocupare a tuturor.

Orice ajutor va fi cheltuit in acest scop, alaturi de sumele suficient de mari pe care noi deja le cheltuim pe parcursul ultimilor 3 ani.

Nu va invitam la o “donatie clasica”, ci la un act de responsabilitate pe care-l faceti oricum zilnic. Pretul oricarui produs sau serviciu cumparat contine o suma cheltuita pentru ambalaje si publicitate. Fiecare dintre voi decide unde va fi cheltuita acea suma.

Cu Media Responsabil in ultimii ani am avut o relatie de cunoastere reciproca, dar suntem siguri ca primii care vor face pasi in sensul colaborarii cu prima comunitate 100% pentru stilul de viata sanatos vor face o diferenta semnificativa in domeniu.

Prin implicare responsabila veti contribui la “solutionarea” unor probleme enumerate mai sus. Va invitam sa va alaturati si sa participati la un succes demonstrat si cu rezultate reale … astfel, impreuna chiar cream o lume mai buna.

Concluzie

Este foarte simplu. Tot ce se va intampla mai departe, va fi inca “o consecinta fireasca” a actiunilor fiecaruia dintre noi.

Mai cititi si...

  • Social. Implicare. O abordare noua.
    Dupa cum am promis intr-un comentariu de pe Slabute TV, voi aborda si voi inainta spre discutie mai multe probleme noi si foarte interesante, care ar trebui sa preocupe pe fiecare dintre noi si care
  • Prin implicare obtinem rezultate
    Sanatatea publica este o problema care nu poate fi ignorata. In Romania, aproximativ 30% din populatie sufera de obezitate, iar numarul copiilor supraponderali este foarte mare. Sunt cifre alarmante, drept pentru care trebuia luata o
  • Primele 1000 de semnaturi la Prima Petitie Nationala pentru dreptul la o viata sanatoasa
    Pe data de 14 Martie impreuna cu celalalt Co-Fondator Slabute – D-nul Dorin Sirbu, am lansat si am semnat PRIMA PETITIE NATIONALA pentru dreptul la o viata sanatoasa, o petitie care va fi semnata de
  • Oamenii care au creat Lumea Slabute
    “Voluntarii sunt singurele fiinte de pe fata pamantului care reflecta compasiune, grija nemasurata, rabdare si dragostea adevarata pentru natiune.” ( Erma Bombeck ) Intr-o epoca in care tot mai mult suntem obisnuiti sa primim lucrurile “servite
  • Sarbatori Fericite!
    Dragi slabute si slabuti, draga Slabuta, dragi Slabute Senior, Slabute Model si Slabute cu Experienta, dragi parteneri. Va multumim tuturor pentru ajutorul adus pentru a crea Slabute si va dorim tuturor sarbatori cat mai frumoase,

Scrie o părere

Dacă vrei să discuţi mai multe despre stilul de viaţă sănătos şi alimentatia corectă, intră pe forum!

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele articole
Ultimele comentarii
Ultimele subiecte în forum
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare:
Promo, Social (65 / 407)


Ingrediente: frisca - 1 pahar lapte - 1 pahar zahar brut/sirop de agave - 75 gr extract natural de vanilie - 1 lingurita gelatina, intarire rapida - 8 gr coaja de lamaie - 1 bucata ...