Calorii Slăbuţe Cursuri profesionale de pictura
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Concurs Slăbuţe!Slabute TV

Aditivii alimentari

Aditivi alimentari


Marina Capaţîna (Slăbuţa), Iniţiatorul mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România, Iniţiatorul Primei Petiţii Naţionale Pentru Dreptul la o Viaţă Sănătoasă, Artist Vizual, Co-Fondator Slabute.ro

Aditivii alimentari, articol scris de catre Slăbuţa

Aditivii alimentari

Categorii de aditivi alimentari

  1. Indulcitori: substante care dau un gust dulce produselor alimentare;
  2. Coloranti: substante care redau sau intensifica culoarea produselor alimentare;
  3. Conservanti: substante care prelungesc durata de pastrare a produselor alimentare;
  4. Antioxidanti: protejeaza impotriva deteriorarii cauzate de oxidare;
  5. Substantele suport: adaugate in scopuri nutritionale sau fiziologice;
  6. Acidifianti: maresc aciditatea unui produs alimentar si/sau ii confera un gust acru;
  7. Corectori de aciditate: modifica sau controleaza aciditatea sau alcalinitatea;
  8. Agenti antiaglomeranti: reduc tendinta particulelor individuale de a adera una la alta;
  9. Antispumanti: sunt substante care previn sau reduc formarea spumei;
  10. Agenti de incarcare: cresc volumul fara a modifica valoarea energetica;
  11. Emulsifianti: asigura un amestec omogen intre apa si grasimile alimentare;
  12. Saruri de topire: determina distributia omogena a grasimilor si a altor componente;
  13. Agenti de intarire: refac sau mentin tesuturile fructelor sau legumelor;
  14. Potentiatori de aroma: amelioreaza gustul si/sau mirosul existent;
  15. Agenti de spumare: fac posibila formarea unei dispersii omogene a fazei gazoase;
  16. Agenti gelatinizanti: dau textura unui produs alimentar prin formarea unui gel;
  17. Agenti de glazurare: confera un aspect lucios sau actioneaza ca un strat protector;
  18. Agenti de umezire: impiedica uscarea produselor alimentare;
  19. Amidonul modificat: obtinut prin tratamente chimice din amidon comestibil;
  20. Gaze de ambalare: sunt gazele introduse intr-un container inaintea, in timpul sau dupa plasarea unui produs alimentar in container;
  21. Agenti de propulsare: sunt gazele care scot un produs alimentar dintr-un container;
  22. Agenti de afanare: elibereaza gaz, marind astfel volumul aluatului sau al cocii;
  23. Agenti de sechestrare: formeaza complecsi chimici cu ionii metalici;
  24. Stabilizatori: mentin starea fizico-chimica a produsului alimentar;
  25. Agenti de ingrosare: cresc vascozitatea unui produs alimentar;
  26. Agenti de tratare a fainii: se adauga pentru a imbunatati calitatile panificabile.

Mai cititi si...

  • E100 – Curcumina
    Denumire: E100 – Curcumina Tip: aditiv alimentar Functia: colorant alimentar natural Reactii organism: inofensiv E100 da alimentelor o culoare portocalie sau galbena. Este un aditiv admis spre folosire in industria alimentara. Obtinere Curcumina este un colorant natural izolat din radacinile si
  • E161g – Cantaxantin (galbenus de ou portocaliu, somon rosu)
    Denumire: E161g – Cantaxantin (cantaxantina) Tip: aditiv alimentar Functia: coloranti alimentari Doza maxima recomandata: 0-0.3 mg/kg corp; 80 mg/kg produs Aprobare: aprobat in UE si SUA; interzis in Australia si Noua Zeelanda Reactii organism: pastilele autobronzante au fost asociate cu
  • Vergeturi – rezultatul dietelor drastice
    Dietele drastice duc la vergeturi Cred ca nu mai este pentru nimeni un secret ca dietele drastice duc la vergeturi, acesta este un lucru dovedit. Vergeturile (striae atrophicae), chiar daca din punct de vedere medical nu
  • E101 – Riboflavina
    Denumire: E101 – Riboflavina Tip: aditiv alimentar Functia: colorant alimentar natural, vitamina Reactii organism: inofensiv Riboflavina (aditivul alimentar E101)  se imparte in 2 tipuri: E101i – riboflavina simpla E101ii – riboflavina 5-fosfat E101 este greu dizolvabil in apa. In organism, vitamina B2
  • Regim in Diabet
    Regim Alimentar in Diabet Regimul alimentar este foarte important in tratamentul Diabetului. Prin respectarea acestui regim se incearca: mentinerea glicemiei la un nivel cat mai apropiat de valorile normale (60- 100 mg/dl); normalizarea nivelurilor lipidice (grasimilor) din sange; asigurarea

Scrie o părere

Dacă vrei să discuţi mai multe despre stilul de viaţă sănătos şi alimentatia corectă, intră pe forum!

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele articole
Ultimele comentarii
Ultimele subiecte în forum
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: