Rulada de curcan cu fructe uscate
20 Decembrie, 2010 Fripturi, Mancaruri cu carne, Promo, Retete Craciun |
Ingrediente pentru 8 portii:
- suc de lamaie – de la 1 bucata
- sare, piper negru – dupa gust
- caise uscate – 78 gr
- stafide aurii mari – 30 gr
- nuca – 22 gr
- mustar boabe – 2 linguri
- miere de salcam – 1 lingura
- file de curcan/piept de curcan – 945 gr
Mod de preparare:
- Fileurile de curcan se taie fasii late, se bat putin cu ciocanul de bucatarie.
- Se sareaza, pipereaza dupa gust, se stropesc cu suc de lamaie.
- Carnea se face rulouri si se lasa la marinat 2 ore la frigider.
- Dupa, carnea de curcan se scoate din frigider; pe fileuri se aseaza amestec de stafide/caise/nuca macinata.
- Iar se fac rulouri care se “fixeaza” cu scobitori si se aseaza pe o tava tapetata cu folie/hartie de copt.
- Rulourile se stropesc cu suc de lamaie si se ung cu miere calduta.
- Deasupra se presara boabe de mustar.
- Tava se da la cuptor pentru 35 minute.
Pofta buna!
Informatii nutritionale Rulada de curcan cu fructe uscate
Mai cititi si...
- Drob de Pasti cu caise uscate si nuci
Ingrediente: 2 pulpe pui intregi, fara piele, dezosate (partea superioara + ciocanel) 1 pulpa curcan, dezosata, fara piele 6 oua 100 gr caise uscate 100 gr nuci curatate 50 ml coniac felii de bacon 1 lingurita praf de mustar 3 linguri miere 2 catei usturoi usturoi - Dieta “GESTA”
Dieta Gesta – generalitati Nutritionista franceza Madeleine Gesta a pus bazele acestei diete, care ii poarta si numele. Ideea de baza a dietei este: hidratarea corecta si consumul mare a supelor de legume, precum si savurarea - Rulouri cu pui, cammembert, ardei copt, invelite in jambon
Ingrediente: ardei gras rosu dulce – 1 bucata cammembert – 150 gr file de pui – 250 gr sare, piper – dupa gust ulei de masline extravirgin – 1 lingura jambon – 5-6 felii subtiri Mod de preparare: Ardeiul gras se pune pe - Rulada de porc cu ciuperci
Ingrediente: file de porc/pulpa de porc – 1.015 gr ciuperci champignon – 8-10 bucati ardei dulce uscat – 2 linguri usturoi – 5 catei paprika sare, piper negru – dupa gust Mod de preparare: Carnea de porc se taie cubulete, care se sareaza - Calorii, proteine, grasimi, carbohidrati, fibre – fructe
Calorii, proteine, grasimi, carbohidrati, fibre – fructe (sursa: calorii.slabute.ro)