Salata de capsuni si champignon
24 Aprilie, 2012 Promo, Retete RAW, Salate |
![]() |
Ingrediente salata pentru 2 portii:
2 legaturi salata colorata (rosie, verde)
- 200 gr ciuperci champignon proaspete
- 300 gr capsuni
- 40 gr branza cheag tare
- 40 gr arahide crude
Ingrediente dressing:
- 50 ml suc proaspat de portocale
- 1 lingurita miere poliflora sau tei
- 1 lingura otet balsamic
- 3-4 linguri ulei masline
- sare, piper
Mod de preparare dressing:
- In sucul proaspat de portocale se adauga mierea, sarea si se amesteca foarte bine, pana la dizolvarea completa.
- Se adauga otetul balsamic si uleiul de masline, se amesteca.
Mod de preparare salata:
- Ciupercile champignon se taie feliute, iar capsunile – in patru.
- Se pun in dressing-ul obtinut pentru ~15 minute, la marinat.
- Dupa 15 minute, se scot si se pun deoparte.
- Frunzele de salata se spala, se usuca si se rup cu mainile.
- Se aseaza intr-o salatiera, se stropesc cu dressing si foarte bine se amesteca.
- Deasupra se pun capsunile si ciupercile. Se presara putin piper, arahide pisate si felii foarte subtiri de branza.
Pofta buna!
foto: livejournal.com
Mai cititi si...
- Salata verde cu portocale
Salata verde cu portocale Ingrediente: salata cantitate dorita 2 portocale mari bine coapte si dulci otet balsamic ulei de masline Mod preparare: Se spala salata si se usuca intr-un prosop, se taie o portocala rondele sau semiluna o parte se amesteca cu - Pate fin de pui cu champignon si coaja de portocale
Ingrediente pentru 6 portii: champignon mici – 150 gr file de pui/piept de pui – 300 gr ou de gaina, integral – 2 bucati coaja de portocale rasa fin – 1 lingura pesmete razuit – 1 lingura frisca 20% grasime – - Ciulama de ciuperci
Ciulama de ciuperci Ingrediente (pentru 4 portii) 1 ceapa maricica (80 gr) 400 gr ciuperci champignon proaspete 200 g smantana slaba 1 lingura de faina (17 gr) 1 lingura ulei de masline sare, piper verdeata (marar) 2 catei de usturoi Mod de preparare: Ceapa se curata, - Salata colorata cu pui
Ingrediente: Piept de pui, tocat marunt Rosii Ardei gras verde Salata verde otet balsamic putin unt Mod de preparare: Se taie puiul marunt, se rumeneste intr-o tigaie de teflon cu putin unt (4 gr), se condimenteaza puiul binenteles inainte, dupa preferinte. Apoi intr-un bol - Salata de Craciun si Revelion
Ingrediente pentru 10 portii: champignon marinate – 200 gr cascaval cheag tare – 100 gr oua fierte – 4 bucati piept pui fiert/limba vita sau porc fiarta – 300-350 gr verdeata (marar, patrunjel) maioneza light – 150 gr ulei de masline sare, piper