Vom avea nevoie de:
1 litru lapte de tara 2.5% grasime
200 gr frisca naturala (nu vegetala) 20% grasime
3 linguri otet din vin alb
putina sare
Cum obtinem branza cottage:
Intr-o cratita turnam laptele si frisca, adaugam sare.
Amestecam si aducem pana la punctul de fierbere. Luam de pe foc.
Adaugam otetul. Se raceste si se pune la scurs, intr-o bucata de ...Citeste »
Articolul face parte din seria Branzeturi:
Branzeturi. Motive si beneficii
Branzeturi. Ce alegem?
Branzeturi. Sarcina, Tensiune arteriala, Intoleranta, Efect insulinogenic
Adevarul despre branza de topita
Branza topita a aparut din necesitatea valorificarii branzeturilor fermentate si maturate care nu au un aspect comercial corespunzator, prezinta numai defecte fizice si au aroma si gustul insuficient de expresive.
Branza topita din comert, o varietate ...Citeste »
Articolul face parte din seria Branzeturi:
Branzeturi. Motive si beneficii
Branzeturi. Sarcina, Tensiune arteriala, Intoleranta, Efect insulinogenic
Branzeturi. Adevarul despre branza topita
Ce branzeturi sa includem in alimentatia noastra?
Branzeturile sanatoase ne ofera o mare diversitate de gusturi, arome, aspect, beneficii si nutrienti. In acest articol se fac recomandari la branzeturi obtinute din ingrediente de calitate (fara adaos de uleiuri ...Citeste »
Articolul face parte din seria Branzeturi:
Branzeturi. Ce alegem?
Branzeturi. Sarcina, Tensiune arteriala, Intoleranta, Efect insulinogenic
Branzeturi. Adevarul despre branza topita
De ce sa mancam branzeturi?
O alimentatie sanatoasa si echilibrata inseamna “a include o varietate cat mai mare de alimente sanatoase, care asigura necesarul de nutrienti pentru functionarea corecta a organismului, pentru a fi sanatosi, pentru a ne simti ...Citeste »