Somonul “adevarat” este apreciat pentru profilul sau nutritiv, in special, pentru continutul deloc neglijabil al acizilor grasi Omega 3. Exista 9 specii de somon, acestea se impart in 2 genuri. Primul gen, Salmo, contine doar o singura specie, somonul de Atlantic, care se gaseste in Atlanticul de Nord. Cel de-al doilea gen, Oncorhynchus, contine opt ...Citeste »
Articolul face parte din seria Branzeturi:
Branzeturi. Motive si beneficii
Branzeturi. Ce alegem?
Branzeturi. Sarcina, Tensiune arteriala, Intoleranta, Efect insulinogenic
Adevarul despre branza de topita
Branza topita a aparut din necesitatea valorificarii branzeturilor fermentate si maturate care nu au un aspect comercial corespunzator, prezinta numai defecte fizice si au aroma si gustul insuficient de expresive.
Branza topita din comert, o varietate ...Citeste »
Exista mai multe metode de a obtine culori naturale pentru ouale de Pasti, fara a folosi “colorantii-vopsea” (e-uri) din comert (E102 – galben, E133 – albastru, E122 – rosu sau E110 – portocaliu).
Coji de ceapa (rosu-maroniu, galben)
Cojile de ceapa sunt o varianta usoara si naturala de vopsire. Ouale vopsite cu coji de ceapa au o ...Citeste »