Cum ar fi mancarea fara condimente?! Ce gust ar avea?!
Sa alegem condimente naturale
Magazinele abunda in fel de fel de pachetele, cubulete, borcanele, sticlute… Astazi, putem gasim o gama extrem de larga de condimente care sa imbogateasca aroma si gustul mancarurilor pe care le preparam in casa.
Nimic deosebit pana acum… Insa, aspectul care ne scapa ...Citeste »
Despre e-uri
Exista mai multe metode de a obtine culori naturale pentru ouale de Pasti, fara a folosi “colorantii-vopsea” (e-uri) din comert (E102 – galben, E133 – albastru, E122 – rosu sau E110 – portocaliu).
Coji de ceapa (rosu-maroniu, galben)
Cojile de ceapa sunt o varianta usoara si naturala de vopsire. Ouale vopsite cu coji de ceapa au o ...Citeste »
Celebrul E621 sau potentiatorul de aroma si gust (cunoscut sub “presudonimele”: glutamat monosodic, glutamat disodic, monoglutamat, etc) il gasim mai peste tot.
Uneori, cu greu mai poti cumpara ceva care sa nu contina acest E frumusel si dragalas, ca doar el ne face sa savuram mancarurile care in lipsa lui ar fi necomestibile.
Ti-e pofta de sunca?! ...Citeste »