Glutamat – E621 sau “deliciul alimentelor”
8 Iunie, 2010 E-uri periculoase, Promo |
Celebrul E621 sau potentiatorul de aroma si gust (cunoscut sub “presudonimele”: glutamat monosodic, glutamat disodic, monoglutamat, etc) il gasim mai peste tot.
Uneori, cu greu mai poti cumpara ceva care sa nu contina acest E frumusel si dragalas, ca doar el ne face sa savuram mancarurile care in lipsa lui ar fi necomestibile.
Ti-e pofta de sunca?! Vrei sa incerci noile condimente pentru mancaruri, vazute prin reclame?!
Eu zic sa iei o pauza, sa inspiri adanc si inainte de a pune in cos pungulita, citeste eticheta.
Studiaza atent si daca vezi macar unul dintre pseudonimele, de mai sus, ale lui E621 si chiar tii la sanatatea ta, aseaza acel pachetel inapoi pe raft.
Fii informata!!!
Toate efectele negative ale acestui aditiv le poti citi aici: Glutamatul monosodic
Mai cititi si...
- 7 sugestii pentru a economisi din calorii
1. Planuieste-ti cu grija meniul De obicei, gustarile dintre mesele principale sunt principalele vinovate pentru un adaos mare de calorii. Cel mai bine este sa mananci la ore bine stabilite pentru a preveni eventualele pofte. Fructele si iaurtul - Informare: Glutamat monosodic – E621
Acest articol face parte din seria “Informare despre glutamat monosodic (E621)”: E621 – Glutamat Monosodic (20.02.2009) Glutamat – E621 sau “deliciul alimentelor” (8.06.2010) De ce este Glutamatul Monosodic periculos pentru mine si familia mea? Glutamatul monosodic a ajuns sa - E621 – Glutamat Monosodic
Glutamat monosodic – E621 Problemele de sanatate asociate cu alimentele procesate (cu aditivi alimentari) continua sa creasca. Abundenta acestor alimente din ultimul timp a adus alimentatia noastra de zi cu zi in pragul unui dezastru, ne hrahim - Sugestii pentru a economisi din calorii
Planuieste-ti cu grija meniul De obicei, gustarile dintre mesele principale sunt principalele vinovate pentru un adaos mare de calorii. Cel mai bine este sa manaci la ore bine stabilite pentru a preveni eventualele pofte. Fructele si - Pasca fara aluat, dietetica (II)
Ingrediente pentru 6 portii: ricotta – 250 gr frisca – 60 ml fructoza/sirop de agave – 55 gr galbenus de ou – 1 bucata unt – 20 gr fistic – 2 linguri coaja de portocala (sau confiata) – 2 linguri visine confiate –