Articolul face parte din seria Branzeturi:
Branzeturi. Ce alegem?
Branzeturi. Sarcina, Tensiune arteriala, Intoleranta, Efect insulinogenic
Branzeturi. Adevarul despre branza topita
De ce sa mancam branzeturi?
O alimentatie sanatoasa si echilibrata inseamna “a include o varietate cat mai mare de alimente sanatoase, care asigura necesarul de nutrienti pentru functionarea corecta a organismului, pentru a fi sanatosi, pentru a ne simti ...Citeste »
In articolele anterioare (art. 1 si art. 2) am vorbit despre importanta pre-prepararii unor cereale, printre care este si faina de grau integrala. Macerarea are ca rol neutralizarea acidului fitic, continut in majoritatea cerealelor, neutralizarea enzimelor inhibitoare si descompunerea glutenului si a altor proteine din cereale in compusi mai simpli, usor de digerat/asimilat. Acidul fitic ...Citeste »
Ouale de prepelita sunt un aliment extrem de nutritiv si important pentru sanatate.
Cate oua de prepelita se consuma?
Conform studiilor de specilitate, se respecta urmatorele cantitati:
copii intre 1-3 ani = nu mai mult de 2 oua/zi
copii intre 3-10 ani = 3 oua/zi
copii pana in 18 ani = 4 oua/zi
de la 18 ani pana la 50 ani ...Citeste »