Sarea (NaCl) este un compus chimic numit clorura de sodiu – 40% sodiu (Na) si 60% clor (Cl). Sodiul este prezent atat in alimente de origine vegetala, animala cat si in apa de baut (plata, minerala, etc). Cel mai mare aport de sodiu vine din alimentele procesate (~75%) sau prin adaugarea sarii la mancaruri, in ...Citeste »
Despre sodiu
Pentru unii, este deja un obicei ‘analiza’ etichetelor nutritionale de pe produsele gasite pe rafturile magazinelor. Pentru altii, inca este un subiect neimportant, iar pentru o alta parte de oameni – un subiect complet strain.
Intr-adevar, o astfel de ‘analiza’ poate prelungi timpul acordat cumparaturilor, dar este un timp folosit in beneficiul sanatatii noastre.
Ce spune o ...Citeste »
De multe ori se face o confuzie intre sare si sodiu. Acest articol are rolul de a deslusi misterul si de a prezenta diferenta dintre cele doua.
Sare
Sarea (NaCl) este un compus chimic numit clorura de sodiu. Clorura de sodiu este compusa din 40% sodiu (Na) si 60% clor (Cl). In cateva cuvinte, este acel “praf ...Citeste »