Bauturile racoritoare carbogazoase sau necarbogazoase au “invadat” viata noastra.
Bauturi racoritoare cu aroma de portocale, cu aroma de capsuni, dietetice sau normale – se gasesc pentru toate gusturile.
Bauturile racoritoare ne furnizeaza, pe langa o multime de aditivi alimentari periculosi, calorii fara sens (la o sticla de 0,5 l ai ~200 kcal, fara ca aceste calorii sa ...Citeste »
Despre aditivi
Dieta macrobiotica este una dintre dietele a carei strategii este obtinerea unei armonii fizice si emotionale.
Aceasta dieta isi are originile in Japonia, aparuta in secolul 19, fiind considerata una dintre cele mai vechi. Adeptii acestui stil alimentar considera ca asocierea corecta de alimente ying si yang iti poate echilibra intreg corpul.
In categoria alimentelor Ying intra: ...Citeste »
Glutamat monosodic – E621
Problemele de sanatate asociate cu alimentele procesate (cu aditivi alimentari) continua sa creasca.
Abundenta acestor alimente din ultimul timp a adus alimentatia noastra de zi cu zi in pragul unui dezastru, ne hrahim prost si nesanatos.
Informatiile privind aditivii alimentari (in special cei periculosi) ar trebui sa fie cunoscute de fiecare dintre noi.
In acest ...Citeste »
Denumire: E101 – Riboflavina
Tip: aditiv alimentar
Functia: colorant alimentar natural, vitamina
Reactii organism: inofensiv
Riboflavina (aditivul alimentar E101) se imparte in 2 tipuri:
E101i – riboflavina simpla
E101ii – riboflavina 5-fosfat
E101 este greu dizolvabil in apa. In organism, vitamina B2 (riboflavina) influenteaza asimilarea proteinelor si carbohidratilor, participa in sinteza mai multor enzime, care asigura transportul de oxigen in organism.
Obtinere
Se gaseste ...Citeste »