Ingrediente pentru 16 briose:
220g faina integrala
100g fructoza
2 lingurite praf de copt
1 lingurita bicarbonat
250ml iaurt (eu am pus iaurt 0,1% grasime)
100ml lapte 1,5% grasime
2 lingurite ulei de rapita
100g merisoare deshidratate
Mod de preparare:
Se amesteca ingredientele uscate (mai putin merisoarele), apoi se adauga cele lichide, iar la sfarsit se incorporeaza merisoarele.
Se umplu formele de briose trei sferturi si ...Citeste »
Ingrediente pentru 2 briose:
4 linguri nuci macinate
2 linguri mar copt, scortisoara
apa pentru omogenizare, daca e nevoie
Mod de preparare:
Se amesteca toate ingredientele.
Se pune hartie de copt intr-o cescuta, se adauga amestecul.
Se lasa la congelator 15 min.
Se rastoarna.
Pofta buna!
3 Noiembrie, 2009Patiserie
Briose din faina spelta
Ingrediente:
80 grame margarina sau unt
100 grame zahar
3 oua
200 grame faina spelta sau alba
1 lingurita de praf de copt
2 lingurite scortisoara
Mod de preparare:
Cuptorul se pune la 200 de grade sau cam la medium.
Se pune untul la topit si apoi se lasa sa se raceasca.
Ouale intregi impreuna cu zaharul se bat cu mixerul pana ...Citeste »