Ouale – un aliment deosebit de controversat, despre care s-a crezut initial ca ar dauna sanatatii noastre ca urmare a influentei asupra nivelului colesterolului. Astazi, stim cu totii ca ouale, atunci cand provin din surse sigure si sanatoase, ne furnizeaza un mare beneficiu nutritiv, delicios si sanatos.
Oua – profil nutritional
Proteine
Ouale au un continut bogat in ...Citeste »
Despre oua
Culoare
Pete rosii pe/in galbenus
Cu siguranta, nu o singura data ati observat pete rosii pe galbenus. Aceste pete apar ca rezultat al spargerii de vase sanguine la gaina-mama si patrunderea sangelui in galbenus. Prezenta acestor pete de sange vorbeste de prospetimea oualor si nu influenteaza in nici un fel gustul sau siguranta lor.
Invelisul galbenusului de culoarea ...Citeste »
Iata o variatiune interesanta, usoara, dietetica si originala pe tema “oua de Pasti”. Nu trebuie vopsite, nu trebuie incondeiate, ingredientele folosite sunt cele vor da culoare, contrast si aspect frumos.
Se pot folosi ingrediente dintre cele mai variate:
sunca
mazare fiarta
porumb
fasole verde
masline
verdeata
ardei gras
etc
Vei mai avea nevoie doar de gelatina care sa imite forma oului. Gelatina transparenta, intarire rapida, ...Citeste »
Exista mai multe metode de a obtine culori naturale pentru ouale de Pasti, fara a folosi “colorantii-vopsea” (e-uri) din comert (E102 – galben, E133 – albastru, E122 – rosu sau E110 – portocaliu).
Coji de ceapa (rosu-maroniu, galben)
Cojile de ceapa sunt o varianta usoara si naturala de vopsire. Ouale vopsite cu coji de ceapa au o ...Citeste »
In partea I am vorbit despre cateva dintre beneficiile oualelor de prepelita, precum si despre deosebirile dintre ouale de gaina si cele de prepelita.
Continuam cu alte aspecte importante.
Ouale de prepelita contin mai multe vitamine
Chiar daca sunt de dimensiune mica (un ou de prepelita cantareste 10-12 gr), ouale de prepelita au un bogat “bagaj” de vitamine ...Citeste »