Felul I
Supa de verdeturi, de Pasti (~198 kcal/portie)
Ingrediente pentru 6 portii:
apa – 1500 ml
oua de prepelita, fierte tare – 6 bucati
frunze de coriandru – 4 legaturi
patrunjel proaspat – 2 legaturi
cascaval, cheag tare – 200 gr
faina de migdale – 1/2 pahar
sare – dupa gust
ardei gras rosu – dupa gust
Mod de preparare:
Verdeata (patrunjel, coriandru) se spala si ...Citeste »
Felul I
Supa de peste finlandeza
Ingrediente pentru 8 portii:
somon (de preferat cotlet, coada, dar nu file!) – 400 gr
cartofi, marime medie – 2 bucati
ceapa – 1 bucata
unt – 50 gr
frisca pentru gatit – 1 pahar
marar – 1/4 pahar
arpagic – 1/4 pahar
frunze de dafin
piper, boabe
cuisoare
sare
Mod de preparare:
Din somon, frunze de dafin, piper si cuisoare se prepara un ...Citeste »
Felul I
Ciorba de Pasti cu hrean (~220 kcal/portie)
Ingrediente pentru 8 portii:
carne de porc, cu os – 500 gr
bacon – 100 gr
radacina de patrunjel, uscat – 1 bucata
sfecla, marime medie – 2 bucati
rosii – 1 bucata
morcov, marime mare – 2 bucati
ceapa – 2 bucati
varza murata – 1 kg
hrean, pregatit, cumparat din magazin – 4 linguri
otet de ...Citeste »
Ingrediente:
200 gr mac
100 gr zahar brut
1 lingura esenta de vanilie
6 bucati oua
2 lingura faina integrala
25 gr unt
Mod de preparare:
Macul se spala, se acopera cu apa fiarta si se lasa la inabusit.
Se da prin sita, pana cand toata apa se va scurge.
Macul se amesteca cu zaharul brut. Treptat se adauga cate un galbenus si se amesteca ...Citeste »