Sarea (NaCl) este un compus chimic numit clorura de sodiu – 40% sodiu (Na) si 60% clor (Cl). Sodiul este prezent atat in alimente de origine vegetala, animala cat si in apa de baut (plata, minerala, etc). Cel mai mare aport de sodiu vine din alimentele procesate (~75%) sau prin adaugarea sarii la mancaruri, in ...Citeste »
Despre potasiu
Alimente relaxante
4 Ianuarie, 2012Afectiuni cardio-vasculare, Info alimente, Promo, Sanatatea in familie 1 CommentariuStresul, supranumit ‘ucigasul tacut’, castiga din ce in ce mai mult ‘loc’ in vietile noastre. Stresul prelungit poate duce la aparitia bolilor de inima, aritmiei cardiace, tensiunii arteriale, caderii parului si migrenelor, stresul tine organismul intr-o stare de permanenta alerta.
Mereu vor exista motive si conditii propice pentru stres, este imposibil sa ne izolam intr-un glob ...Citeste »
Dieta in functie de varsta: 40+
23 Martie, 2011Dieta, Obezitate, Promo, Sfaturi slabire 4 ComentariiVarsta 40+ (caracteristici)
Este varsta la care metabolismul bazal incetineste, iar, pe fundalul unor modificari endocrine si apropierea de menopauza, in organism au loc mai multe transformari: retentiile de apa sunt din ce in ce mai dese, creste tensiunea arteriala, esti lipsita de energie, prea obosita ca sa te mai ocupi de propriul corp, iar daca ...Citeste »