Ingrediente:
200 gr mac
100 gr zahar brut
1 lingura esenta de vanilie
6 bucati oua
2 lingura faina integrala
25 gr unt
Mod de preparare:
Macul se spala, se acopera cu apa fiarta si se lasa la inabusit.
Se da prin sita, pana cand toata apa se va scurge.
Macul se amesteca cu zaharul brut. Treptat se adauga cate un galbenus si se amesteca ...Citeste »
Ingrediente (~240 kcal/100 gr):
350 gr branza de vaci 9%
150 gr smantana 15%
100 gr unt
2 bucati oua (galbenusuri)
65 gr zahar brut/sirop de agave/miere
esenta de vanilie
stafide
fructe uscate
Mod de preparare:
Branza de vaci se trece prin sita.
Galbenusurile se separa de albusuri.
In castronelul cu galbenusuri se adauga zaharul brut/siropul de agave/mierea si untul.
Se adauga si smantana. Se mixeaza bine, pana ...Citeste »
Ingrediente pentru 6 portii:
ricotta – 250 gr
frisca – 60 ml
fructoza/sirop de agave – 55 gr
galbenus de ou – 1 bucata
unt – 20 gr
fistic – 2 linguri
coaja de portocala (sau confiata) – 2 linguri
visine confiate – 2 linguri
smochine uscate – 2 linguri
Mod de preparare:
Ricotta se marunteste cu furculita.
Frisca se pune pe foc mic; focul se stinge ...Citeste »