Dovlecei cu branza
Ingrediente pentru 2 portii:
300 g de dovlecei
telina rasa
sare
piper
4 linguri de branza rasa
o ceapa mare
Mod de preparare:
Se indeparteaza extremitatile dovlecelului, se spala si se taie in felii subtiri.
Ceapa se taie in 2, apoi in rondele intregi de marimea celor de dovlecel.
Peste rondelele de dovlecel se presara branza, sare, ...Citeste »
Pangasius cu sos de rosii, smantana si castraveciori
Ingrediente:
2 bucati file de peste pangasius
1 ceapa mica
2 catei usturoi
2-3 rosii
2 linguri ulei masline
200 ml smantana
6-8 castravecior murati cornisoni
2 linguri mustar
sare
piper
Mod de preparare:
Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se pun la calit in ulei.
Cand ceapa devine translucida, ...Citeste »
6 Noiembrie, 2009Fripturi
Pulpa de miel la cuptor cu usturoi
Ingrediente:
o pulpa de miel
o capatana de usturoi
condimente
un pahar de vin alb
o legatura de usturoi verde
Mod de preparare:
Pregatim pulpa de miel. Nu este nevoie sa o dezosam, deoarece este mai gustoasa ca atare si, urmand pasii acestei retete, carnea nu va ramane cruda nici macar in mijloc. O ...Citeste »
4 Noiembrie, 2009Panificatie
Paine neagra cu masline si ceapa
Ingrediente:
500 g faina
200 ml lapte
15 g drojdie proaspata
3 linguri de ulei
o jumatate de lingurita de sare
un praf de zahar
masline feliate
ceapa
Mod de preparare:
In mijlocul fainii, facem o adancitura in care punem drojdia, sarea si zaharul, laptele.
Dizolvam drojdia cu o furculita, apoi incorporam faina.
Cand ...Citeste »
2 Noiembrie, 2009Panificatie
Painici cu faina neagra
Ingrediente:
500 g faina
200 ml lapte
15 g drojdie proaspata
3 linguri de ulei
o jumatate de lingurita de sare
un praf de zahar
Mod de preparare:
In mijlocul fainii, facem o adancitura in care punem drojdia, sarea si zaharul, laptele.
Dizolvam drojdia cu o furculita, apoi incorporam faina.
Cand terminam de incorporat, punem uleiul si framantam cu mana.
Laptele e bine ...Citeste »