Calorii Slăbuţe Cursuri profesionale de pictura
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Concurs Slăbuţe!Slabute TV

De vorba cu Niculae Roxana – “…pana in prezent am slabit 8 kg intr-un mod sanatos”

Interviuri, Promo


Marina Capaţîna (Slăbuţa), Iniţiatorul mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România, Iniţiatorul Primei Petiţii Naţionale Pentru Dreptul la o Viaţă Sănătoasă, Artist Vizual, Co-Fondator Slabute.ro

De vorba cu Niculae Roxana – “…pana in prezent am slabit 8 kg intr-un mod sanatos”, articol scris de catre Slăbuţa

Spune-ne cateva cuvinte despre tine si ce iti place sa faci in timpul liber?

Hello Slabutelor. Ma numesc Roxana, am 25 ani, sunt o fire comunicativa, optimista, perseverenta si perfectionista. Ador sa-mi petrec timpul liber alaturi de sotul meu, la pescuit sau la munte, imi place sa stau pe forum unde mi-am facut foarte multe prietene la care tin foarte mult si mai nou… de cand am descoperit acest forum, imi place sa fac sport.

Cum ai aflat de comunitatea “slabutelor”?

Am gasit acest forum intamplator, cautand diete revolutionare si filmulete cu sport pentru acasa. Din momentul in care am gasit acest forum viata mea s-a schimbat, nu puteam sa realizez ca pot gasi pe un forum toate informatiile necesare despre cum sa slabesti sanatos.

Sunt foarte fericita ca l-am descoperit exact cand nu mai aveam nici o speranta. Slabutele pentru mine sunt prietene adevarate care mi-au fost alaturi exact atunci cand am avut nevoie, m-au inteles si mi-au dat sfaturi, mi-au dat forta sa continui.

roxana De vorba cu Niculae Roxana   ...pana in prezent am slabit 8 kg intr un mod sanatos

De cand incerci sa slabesti si cate kg ai reusit sa slabesti pana in prezent?

Incerc sa slabesc de vreo 5 ani… am reusit de cateva ori sa scad in greutate, in jur de 7 kg, dar in cateva luni le puneam inapoi.

Din momentul in care am intrat in comunitatea slabutelor, mai exact din luna februarie 2010 si pana in prezent am slabit 8 kg si intr-un mod sanatos.

Cum ai depasit perioadele in care vroiai sa renunti la slabit?

De cand am intrat in comunitatea slabutelor am reusit sa trec foarte usor peste perioadele in care vroiam sa renunt la slabit si, sincer, cred ca nu s-a intamplat decat o singura data, dar cu sfaturile si incurajarile slabutelor mi-a iesit foarte repede ideea asta din cap.

Cum te vei rasplati cand vei ajunge la greutatea dorita?

In primul rand voi merge in Mall si-mi voi lua toate hainele care mi le-am dorit atat de mult dar nu le-am putut lua, deoarece stateau atat de urat pe mine si in al doilea rand voi trece pe la fiecare angajator in parte de la care am primit un refuz datorita infatisarii mele si le voi demonstra ca in prezent am 2 calitati: sunt si desteapta si frumoasa, cred ca le va parea rau de alegerile facute, au ales doar frumusetea.

Care este mancarea ta dietetica preferata?

Ador salatele cat mai colorate si de orice fel; legumele au un rol foarte important in viata mea.

Spune-ne cateva sfaturi de alimentatie pentru cei care vor sa slabeasca?

Am cateva sfaturi de alimentatie primite de la slabute si care pe mine m-au ajutat foarte mult in procesul meu de slabire:

  1. Orice dieta ati urma, sa nu scadeti sub 1000-1200 calorii/zi;
  2. Consumati minim 2 l apa plata sau ceaiuri/zi;
  3. Evitati cat puteti de mult grasimile si carbohidratii rai;
  4. Evitati bauturile carbogazoase, pastele, cartofii si painea;
  5. Faceti sport minim 30 minute/zi;
  6. Scoateti prajelile  si alimentele tip fast-food din alimentatie;
  7. Dupa perioada de slabire sa nu reveniti la viata de dinaintea dietei, ci sa urmati perioada de mentinere pe care trebuie s-o respectati pe tot parcursul vietii pentru a avea o silueta de invidiat si pentru a avea un mod de viata sanatos.

Cum treci peste tentatiile culinare zilnice?

Peste tentatiile culinare zilnice am trecut doar cu ajutorul slabutelor, care m-au invatat cat de mult conteaza sa ai o alimentatie sanatoasa in procesul de slabire si pe tot parcursul vietii. M-au ajutat cu o multime de retete dietetice foarte gustoase care m-au facut sa uit in totalitate de tentatia mea nr.1, dinaintea dietei, cartofii prajiti.

Cat de important este sportul in procesul de slabire?

Sportul are un rol foarte important in procesul de slabire. Sunt si persoane care reusesc sa slabeasca fara sport dar la final rezultatul nu este acelasi cu al unei persoane active fizic, diferenta se observa pe piele, fara sport apar celulita si vergeturile, iar daca faci sport intens previi aspectul acesta inestetic al pielii.

Ce activitati fizice, care te ajuta la slabit, iti plac cel mai mult?

Activitatile fizice care au dat rezultate vizibile la mine si care m-au atras sunt: tae-bo si mersul pe jos, foarte mult.

Descrie-ne provocarile pe care a trebuit sa le depasesti pe perioada concursului ca sa slabesti numarul de kg propus?

Chiar nu am avut prea mari provocari de depasit pe perioada concursului, m-a ajutat mult locul de munca, lucram 12 ore/zi, stateam in picioare, mergeam foarte mult si eram ocupata toata ziua.

Am avut grija la alimentatie si am reusit sa mananc la fel de sanatos si la serviciu, chiar daca colegele mele mancau de la fast-food; dorinta mea de a ajunge din nou o slabuta ca acum 6 ani m-a ajutat enorm, impreuna cu sfaturile si incurajarile slabutelor.

Ce iti place cel mai mult in comunitatea “slabutelor”?

In comunitatea slabutelor am gasit cheia succesului. Acest forum contine tot ceea ce este necesar pentru a duce un stil de viata sanatos si pentru a renunta definitiv la tentatii.

In momentul de fata nu imi mai pot imagina viata fara slabute si voi fi alaturi, la randul meu, de fetele care au nevoie de ajutor, de sfaturi, incurajari si de cineva, care stie exact cum e sa fii o grasuta si prin ce chin treci atunci cand esti marginalizata, subapreciata, cand nu mai ai nici o speranta… esti pesimista si tot universul tau se naruie…

Discuta cu Niculae Roxana pe forum – Jurnal Roxana – O noua etapa a vietii

Mai cititi si...

7 păreri despre “De vorba cu Niculae Roxana – “…pana in prezent am slabit 8 kg intr-un mod sanatos””

  1. 7
    geanina marcu

    Buna

    Ma bucur ca v-am gasit din intamplare si am o ambitie enorma sa slabesc am aproape o luna de cand am inceput si dieta si am slabit 4-5 kg si sunt ff bucuroasa. Am inceput sa tin o dieta cam 1000 kal pe zii si nu e greu doar trebuie ambitie mare.

  2. 6
    sunshine

    buna bianca. ce ai tu se numeste bulimie. in primul rand trebuie sa ceri ajutorul familiei si unui doctor de specialitate.
    poti citi si aici http://forum.slabute.ro/motivatie/binge-eating-hiperfagie-mancat-compulsiv-exces-1743.html
    sanatate multa!

  3. 5
    byanca

    am tot incercat sa ma inregistrez dar nustiu motivul pt care nu reusesc va rog sa ma ajutati va las id meu…. atb_reby…acesta este daca doriti si vreti sa.mi faceti un favor pt ca imi dorea mult sa intru si eu pe forum si la categoria 90-100 din pacate .va multumesc

  4. 4
    byanca

    bv arati bn .CER si eu AJUTOR slabutelor.cred ca am o probl ce o ascund stiu ca exista dar nu vreu sa recunosc.am avut 113 kg si acum am 93 am mancat orice dar imi provoc singura varsaturi .sunt disperata mananc ff mult si dupa ma simt vinovata si iau wc. in brate nustiu cum sa fac sa renunt si sa slabesc sanatos .va rog ajutati.ma

  5. 3
    Ada

    Felicitari pentru rezultat! Te admir pentru ambitia si perseverenta de care dai dovada. Esti un exemplu ca DA,SE POATE! Bravo!

  6. 2
    gocinella

    buna,fetelor!e prima mea discutie cu voi.sper sa-mi fiti de mare ajutor in lupta cu kg.am 32 ani,175cm,77kg.vreau sa slabesc si nu reusesc .voi ce ma sfatuiti?multumesc

  7. 1
    silvia

    bv tie…chiar arati bine.pupici

Scrie o părere

Dacă vrei să discuţi mai multe despre stilul de viaţă sănătos şi alimentatia corectă, intră pe forum!

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele articole
Ultimele comentarii
Ultimele subiecte în forum
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare:
Interviuri, Promo (285 / 418)


Reteta recomandata de slabuta Babi. Ton cu iaurt (pentru 1 portie) Ingrediente: 1 conserva ton (in suc propriu) 1 iaurt dietetic porumb dulce o legatura de marar Mod de preparare: Tonul se scurge de apa ...